Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Stjepović i Laković učestvovali u radu proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO 2024

Kako je saopšteno iz Skupštine, proljećno zasijedanje okupilo je 281 parlamentarca/ku iz 32 zemlje članice NATO, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača

Šef stalne Delegacije Duško Stjepović i član Miodrag Laković učestvovali su u radu proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO 2024.

Kako je saopšteno iz Skupštine, proljećno zasijedanje okupilo je 281 parlamentarca/ku iz 32 zemlje članice NATO, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

“Tokom zasijedanja održani su sastanci pet komiteta: Političkog, Komiteta za odbranu i bezbjednost, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za demokratiju i bezbjednost i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost. U okviru navedenih susreta delagatima su se obratili predstavnici vlada, akademske zajednice, NATO i NVO sektora”, navodi se u saopštenju.

Tokom plenarne sjednice učesnicima su se obratili: Mihal Šerba, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO, Dimitar Glavčev, premijer, Rosica Kirova, potpredsjednica Narodne skupštine Bugarske, i Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO i predsjedavajući Sjevernoatlantskim savjetom.

U nastavku obraćanja delegatima Parlamentarne skupštine NATO imali su Kerstin Lundgren, treća zamjenica predsjednika Parlamenta Švedske, a potom putem video konferencijskog poziva Volodimir Zelenski, predsjednik i Rustem Umerov, ministar odbrane Ukrajine.

“Ovom prilikom, učesnici Plenarne sjednice Proljećnjeg zasijedanja NATO PA u 2024.godini usvojili su deklaracije: “Oblikovanje NATO-a za sljedeće generacije na Samitu u Vašingtonu” i “Uz Ukrajinu do pobjede”, a razmotrena su i druga pitanja saglasno agendi zasijedanja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve