Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Stanić: Kriptopremijer i uništenje turističke sezone

Prema njegovim riječima, turista nema i zato što su svi porezi, sve akcize, sva enormna zapošljavanja partijskih aktivista u javnom sektoru prebačene na krajnjeg potrošača, crnogorskog građanina ili gosta, svejedno

Dosadašnja turistička sezona ogolila je sve slabosti aktuelne crnogorske vlasti i ozbiljno će ugroziti budućnost najznačajnije privredne grane naše države. Nedostatak bilo kakve konkretne strategije Vlade Milojka Spajića i njegovih koloritnih ministara rezultirao je time da, uvijek vlastima naklonjenja, statistika pokazuje pad u broju dolazaka i broju noćenja koji je skoro dvocifren, kazao je Mirko Stanić, predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije i predstavnik Evropskog saveza.

“Da je stanje na terenu još i gore dokaz su prazna šetališta u sred sezone, prazne sobe i apartmani, pa će na kraju sezone biti i prazni novčanici 100.000 građana Crne Gore koji direktno ili indirektno žive od turizma”, kazao je Stanić u saopštenju dostavljenom medijima.

Razloga za ovo je, kaže, više, i svi su vezani sa nesposobnost aktuelne vlasti kriptoprimijera Spajića koji pokazuje apsolutno neznanje u oblasti bilo kakve realne ekonomije.

“Novac je zarađivao berzanskim špekulacijama i rizičnim ulaganjima, a vođenje države je ipak puno ozbiljnija rabota”, dodaje Stanić.

Prema njegovim riječima, turista nema i zato što su svi porezi, sve akcize, sva enormna zapošljavanja partijskih aktivista u javnom sektoru prebačene na krajnjeg potrošača, crnogorskog građanina ili gosta, svejedno.

“Zbog toga su ove godine cijene na crnogorskog primorju značajno veće od konkurentnih u Egiptu, Turkoj ili Albaniji, ali često veće i od onih u Italiji i Španiji – zemljama EU. Kad tome dodamo da se do ovih zemalja stiže low-cost kompanijama za 20-30-50 eura, dok se letovi za Crnu Goru plaćaju i po 300 ili 400 eura sa istih destinacija, jasni su uzroci ovolikog pada. Naravno, za raskopane ulice i bulevare i radove u sred sezone kriva je isključivo Vlada Crne Gore, a prašina, teške mašine, buka gradilišta daju poseban “šmek” ovogodišnjoj sezoni”, ističe Stanić.

Zbog toga je, poručuje, nužna smjena ovakve nesposobne vlasti, jer iduće turističke sezone neće ni biti ukoliko se zadrže toliko dugo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve