Utorak, 2 Jula, 2024
Rubrika:

SPC – organizacija koja nagrađuje pedofiliju i seksualne perverzije

Takozvana SPC se i zvanično promovisala u organizaciju koja ne samo da zataškava pedofiliju i seksualne devijacije među svojim najvišim funkcionerima, već ih nagrađuje za prisilno bludničenje sa đecom i razne druge perverzije.

Svetosavska sekta, parapolitička operativno-obavještajna ispostava ”srpskog sveta” koja se lažno predstavlja kao vjerska organizacija pod akronimom SPC, odavno važi za sigurnu kuću ratnih zločinaca, koja promoviše ratnohuškanje, kriminal, nacionalizam i velikosrpski hegemonizam.

Međutim, takozvana SPC se i zvanično promovisala u organizaciju koja ne samo da zataškava pedofiliju i seksualne devijacije među svojim najvišim funkcionerima, već ih nagrađuje za prisilno bludničenje sa đecom i razne druge perverzije.

Prije desetak dana tzv. SPC je odlikovala perverznjaka, ratnohuškača i pedofila ogrezlog u bludu, razvratu i ljubavi prema materijalnom bogatstvu Vasilija Kačavendu.

A samo nekoliko dana nakon toga i zvanično je potvrđeno ono što se spekulisalo posljednjih mjesec dana – da je Kačavendin kolega pedofil i seksualni manijak Tomislav Gačić, poznatiji po svom operativnom nazivu – Pahomije, avanzovao u službi do ranga mitropolita!

Kako piše portal Bujanovačke, Pahomije je od ovog poneđeljka i zvanično mitropolit vranjski, što se vidi iz eparhijske korespondencije s medijima i tekstova o proslavi gradske slave u Vranju, na zvaničnom sajtu Eparhije vranjske.

U izvještaju s proslave Duhovskog poneđeljka u Vranju na sajtu eparhije piše da je “Svetu arhijerejsku liturgiju služio njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit vranjski Pahomije, sveštenstvo i monaštvo Eparhije vranjske”.

Šta reći osim AKSIOS!

Osvjedočeni pedofili i seksualni manijaci

Regionalna javnost nikako ne može zaboraviti slučaj kontroverznog, svježe odlikovanog, visokog funkcionera SS Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za što niko do sad nije odgovorao.

Vasilije Kačavenda – komentar suvišan…

U javnosti su 2013. godine procurela četiri audio-snimka razgovora između jednog mladića i popa, koji je, navodno, za Vasilija Kačavendu podvodio dječake. U nekoliko telefonskih razgovora, pop SS je ubjeđivao mladića da se vidi s vladikom i ugovarao susret u jednom hotelu. Na posljednjem snimku čuje se i Kačavenda, koji kaže da mu je drago što je mladiću bilo “ekstra”. Ipak, vladika je tvrdio da mu je gej afera namještena, a snimke na kojima se jasno vidi u seksualnom zanosu sa mladićem pravdao je nebulozom i da je ”u pitanju njegov dvojnik”.

Ni dvije godine kasnije, skandali nisu zaobišli Kačavendu.

Đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, prilikom gostovanja u emisiji “Život priča” otkrio je da su u dvoru Kačavende pravljene razne žurke i pijanke, kao i da je gledao kako su igumani podvodili mladiće. Jovanović je tada tvrdio i da je vidio prebijanje onih koji su pričali da je vladika pedofil i homoseksualac.

Kačavenda u ljubavnom zanosu

“Dovođeni su dječaci bez roditelja, iz siromašnih porodica, i nijedan nije smio biti stariji od 11 godina”, govorio je Jovanović.

Ostaće upamćen i slučaj dječaka Milića Blaženovića, koji se, prema tvrdnjama Jovanovića, ubio, jer više nije mogao da trpi seksualno zlostavljanje od strane pohotnog vladike. Ipak, i pored brojnih višegodišnjih optužbi, crkveni velikodostojnik nikada nije krivično odgovarao za pomenute navode, a Sinod SPC ga je penzionisao 2013. godine iz, kako je tada navedeno, “zdravstvenih razloga”. Ipak, to Kačavendu ne sprječava da i dalje bude jedan od najuticajnijih funkcionera u SPC, o čemu svjedoči i nedavno dodijeljen orden.

Za razliku od Kačavende, visoki funkcioner SS, vladika vranjski Pahomije Gačić, koji je zvanično unaprijeđen u rang mitropolita, optužen je 2002. godine za seksualno zlostavljanje četvorice maloljetnika.

Dječaci su optužili Pahomija za seksualno zlostavljanje u periodu od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske, a krivične prijave protiv visokog crkvenog starješine podnijeli su 31. decembra 2002. godine.

Pahomije – budući svetac SPC

Trojica dječaka tada su imala manje od 14 godina, a jedan je bio stariji. U krivičnoj prijavi i svojim ispovjestima 8. januara 2003. godine, kada se saznalo za ovaj skandal, mladići su naveli da ih je vladika pipkao, mazio, tjerao ih da se “druže”, što su oni odlučno odbili. Ipak, posle višegodišnjeg postupka, Pahomije je 2006. oslobođen zbog zastare predmeta.

Desetak godina kasnije, marta 2013. godine, Pahomije se susreo sa novim optužbama. Tada je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju protiv njega pokrenulo istražni postupak zbog novih optužbi za seksualno zlostavljanje, a za koje ga je optužio magacioner u Eparhiji Nemanja S. (31). Napastvovanje se desilo 2003. godine, a mladić je tada ispričao da je o svemu ovome ćutao devet godina iz straha.

I pored brojnih optužbi i ovaj slučaj prošao je identično kao i prethodni, bez ikakvih sankcija.

Joanikije zataškavao pedofiliju

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je još u maju 2022. godine izviđaj protiv Mitropolije crnogorsko-primorske (MPC) takozvane Srpske pravoslavne crkve i njenog lidera Jovana Mićovića poznatog pod operativnim imenom Joanikije, zbog prikrivanja pedofilije.

Prvi makro SS Vasilije Kačavenda i Jovan Mićović koji mu čuva leđa

Slučaj je zasnovan na svjedočenju bivšeg đakona SPC Bojana Jovanovića, koji je i raskrinkao pedofilsku mrežu unutar ove paravjerske organizacije.

Portal Aktuelno još je 2020. godine pisao da je Komisija SPC na čelu sa tadašnjim vladikom budimljansko-nikšićkim Joanikijem Mićovićem 2012. godine pokrenula istragu zbog navodna tri slučaja pedofilije u Cetinjskom manastiru. Ali ova istraga nije nikad dobila epilog iako su i Joanikije i tadašnji mitropolit SPC Amfilohije znali za slučajeve pedofilije u svojoj ”crkvi”. Oni su ove slučajeve zataškali uz izgovor da je u pitanju ”opasna priča” i iskoristili prljavi materijal koji su imali da bi ucjenjivali centralu SS u Beogradu, takozvanu Patrijaršiju.

Postupak za prikrivanje pedofilije koji se vodi protiv Mićovića konačno se pokrenuo sa mrtve tačke u februaru prošle godine, kada je Jovanović, inače i sam žrtva pedofilije unutar takozvane SPC, dao drugi i dopunjeni iskaz tužiteljki VDT Podgorica Danki Ivanović-Đerić u Beogradu. Međutim, nakon toga već više od godinu dana slučaj je u kompletnom zastoju i više niko o njemu ne priča.

Porfirije i Joanikije: Održavaju kontinuitet šefova SS koji zataškavaju slučajeve pedofilije

Ogromna moć SS

Nakon što je priča o ovako ozbiljnim i neljudskim kriminalnim radnjama pala u zaborav, postalo je jasno koliku moć takozvana SPC ima u političkim i bezbjednosno-obavještajnim krugovima prije svega u Srbiji, gdje postoji ozbiljna zavjera kada je u pitanju prikrivanje ”opasne priče” o pedofiliji.

Tzv. SPC nije vjerska organizacija, već parapolitička ispostava sa jakim vezama u bezbjednosno-obavještajnom sektoru i ogromnim uticajem u politici, a odavno su poznate veze njenog čelnika Prvoslava Perića sa ruskim službama. Iako se za ovu organizaciju vezuju brojni skandali, ratnohuškanje, a istorijski su fakti da su svesrdno učestvovali u ratnim razaranjima 90-ih, priča o pedofiliji je nešto što ih najviše pogađa jer ih potpuno kompromituje.

Stoga ne čudi što vrh SPC predvođen Perićem, Mićovićem i naravno Vasilijem Kačavendom, koristi sve svoje veze u političkim i bezbjednosno-obavještajnim krugovima da slučajevi za pedofiliju ne dobiju epilog i budu zataškani.

Organizovano zataškavanje pedofilske mreže

Podsjetimo, portal Aktuelno već gotovo dvije godine piše o pedofiliji u SPC i ulozi Mićovića i njegovih funkcionera u prikrivanju pedofilije.

Portal Aktuelno je 2020. godine objavio seriju od tri teksta u kojima smo predočili javnosti kako je SPC u Crnoj Gori na čelu sa pokojnim Amfilohijem i aktuelnim mitropolitom Joanikijem prikrivala slučajeve pedofilije, pokušavala da ih koristi za političke obračune unutar crkve.

Takođe smo pisali kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije SPC, na čelu sa glavnim makroom Stamatovićem.

Bivši đakon SPC Bojan Jovanović, u maju 2022. godine na promociji svoje knjige “Ispovest Kako smo ubili Boga” je otvoreno optužio Joanikija Mićovića da je prikrivao slučajeve pedofilije. 

I sam Jovanović bio je na meti pedofila u crkvi. Pokušao je da ga seksualno zlostavlja nekadašnji zloglasni episkop Zvorničko-tuzlanske eparhije (BiH) Vasilije Kačavenda koji važi za prvog čovjeka čitave pedofilske mreže zlostavljača. Kačavenda zbog svojih zločina nikad nije odgovarao, već je ukazom SPC 2012. penzionisan, ali kao što vidimo i dalje je veoma aktivan i ”uvažen” među kolegama perverznjacima iz SPC.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DuždevDo
26.06.2024-13:54 13:54

Bravo!

Bellarina
26.06.2024-15:22 15:22

Pa nagrađuju i nikšičani srednji prs, sve to može i prolazi u CG, e jadni li smo i omrčeni, nema nas i samo tucite može i grđe od probivena dna

Seoca
26.06.2024-18:24 18:24

Možemo zamisliti kad se mantijaši poćeraju po odaja, navale jedan na drugiga “sitno kaludjerski, grčko rimski, misionarski, hajdučki, i u desetak poza iz Kama Sutra”, a svi cirikću od sreće i pjevaju “Gospodi pomiluj, O sana, “, a svima pr*no izgleda ka’ bure za kiśeli kupus, a ovamo ispred oltara pričaju “o moralnim vrednostima pravoslavlja”!!!!!

Duky
26.06.2024-22:28 22:28
Reply to  Seoca

Pravo me nasmija,sočno si opisao ritual

Kortomalteze
26.06.2024-20:48 20:48

Treba razdvojiti vjeru u boga,i u crkvu.Religiozan covjek u ovoj crkvi nema sta da trazi.