Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Spajić: Crna Gora se obavezala da će osuditi sve zločine počinjene na ovim prostorima

On je rekao da u proceduri ima preko 40 rezolucija

Crna Gora se obavezala da će osuditi sve zločine počinjene na ovim prostorima, saopštio je premijer Milojko Spajić, na konferenciji za novinare u Briselu, nakon što je Crna Gora dobila pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Odgovarajući na pitanje novinara iz Hrvatske, zašto Crna Gora, kada joj se otvara evropski put otvara dijalog o Drugom svjetskom ratu i najavljuje usvajanje rezolucije o Jasenovcu, Spajić je rekao da je Crna Gora multietnička, multikonfesionalna država sa svim predstavnicima različitih naroda u parlamantu koji imaju potrebu da izguraju neke rezolucije koje su bitne za njihov politički korpus i narode ili religije kojima pripadaju.

On je rekao da u proceduri ima preko 40 rezolucija.

“Imamo momentum poslije Rezolucije o Srebrenici. Ušli smo u korpus rezolucija koje nas skreću sa nekih tema – i ekonomije i vladavine prava. Ali glasajući za Rezoluciju o Srebrenici negdje smo se obavezali da osudimo sve zločine počinjene na ovim prostorima. Crna Gora će osuditi zločine u kojima je učestvovala. Treba da osudimo aktivnosti iz 90- ih i sa Hrvatskom treba da imamo najbolje odnose”, naglasio je Spajić.

Na pitanje da li će rezolucija o Jasenovcu biti na dnevnom redu Skupštine u petak, odgovorio je da za to treba pitati parlament, jer on ne učestvuje u radu Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.06.2024-18:04 18:04

Spajki, odma su ufaćen u neistini. Rezoluciju o Genocidu Srb ije nad Crnogorskim narodom, okupaciji i naailnoj aneksiji Crne GorE od strnae Srbije, nikad nećeš ni predložit ni izglasat. Isto tako ni zločine prema Hrvatskoj I Bosni i Hercegovin i Kosovu, 90-tih ogodina. U parlamentu ti vlada plitička većinaa, koja je bila podstrekač i zagovornik zločina nad Hrvatskim BosnskoHercegovačkim narodima i Albanskim narodom na Kosovu. Tebe je iz bijlog svijeta, nesposobnog i mangupskog, na vlast u Crnu Goru, dovela i postavila zločinačka crkva Srbije. U njeno ime namjeravaš da uništiš Crnu Goru, Crnogorce i Crnogorke!.Jenog dana odgovaraćeš za bezočno ekonomsko… Pročitaj više »

Ljaljospaic
26.06.2024-19:30 19:30

Je li moguce da ovi nesretnik ne zna da jasenovac nije u Crnu Goru!!Srebrenica je medjunarod i zlocin potvrdjen od UN!

Krsto
27.06.2024-09:22 09:22

Da je Srbiji zaista stalo do rezolucije o Jasenovcu ona bi je sama pokrenula jos prije 20 ili vise godina…Ali nije smjela jer bi onda istina izasla na vidjelo a brojka o 700 000 ubijenih Srba bi pala u vodu…Neko bi mozda pomenuo i to su dokazane cifre deset puta manje i da je u vojsci NDH bilo cak 13 generala Srba… Ali zato Vucic gura njegove marionete iz Crne Gore da pokrenu rezoluciju za koju zna da nece proci..Ali ce se zato Crna Gora zamjeriti Hrvatskoj koja ce zbog toga staviti veto na ulazak Crne Gore u EU… Nekako… Pročitaj više »