Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Slučaj DRŽAVNI UDAR: Tužioci traže zatvorske kazne za okrivljene, za Mandića i Kneževića po pet godina zatvora

Za vozača bivših lidera DF-a Mihaila Čađenovića, tužilac je zatražio godinu i šest mjeseci zatvora

Danas je u Višem sudu u Podgorici počelo iznošenje završnih riječi specijalnih tužilaca Zorana Vučinića i Siniše Milića u ponovljenom sudskom postupku u predmetu poznatom kao “državni udar”. Oni traže zatvorske kazne za sve okrivljene, osim za Kristinu Hristić, za koju traže uslovnu kaznu.

Advokati odbrane daće završnu riječ nakon pauze.

Tužioci su predložili sudu da se organizatori kriminalne grupe ruski državljani Eduard Šišmakov osudi na 15 godina zatvora, a Vladimir Popov na 12 godina.

Zatražili su da se bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić osudi na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora.

Za Predraga Bogićevića i Nemanju Ristića predloženo je u završnoj riječi kazna od po sedam godina zatvora, pišu Vijesti.

Za lidere bivšeg Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića i Milana Kneževića, tužioci su zatražili po pet godina zatvora.

Za okrivljenu Branku Milić je predložena kazna od strane tužilaštva tri godine zatvora, dok je za Milana Dušića i Srboljuba Đorđevića zatraženo po godinu i šest mjeseci, a za Dragana Maksića godina i devet mjeseci zatvora.

Za vozača bivših lidera DF-a Mihaila Čađenovića, tužilac je zatražio godinu i šest mjeseci zatvora.

Za Kristinu Hristić je predloženo izricanje uslovne kazne.

Tužioci su pročitali završnu riječ koju je pripremila zastupnica optužbe Jelena Protić, koja se nalazi na bolovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bajo
21.06.2024-01:11 01:11

Balsa ! Je li opet Katnic kriv ? Je li opet on sastavio ” laznu ” optuznicu. Zar Balse ne vidis igru u koju si ubacen. A cudi me i od Andreja. Procitajte onu pricu o tome kako Rusi pripremaju i obucavaju novinare za specijalni rat . Posebno poglavlje 40/ 60 % . Procitaj to Balsa jer nijesi ni glup ni nepismen. Naprotiv.