Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Šimun: Tražiću pooštrovanje kazni za napade na medicinsko osoblje

Podsjećamo, u prostorijama nikšićke Hitne pomoći jutros je, oko jedan sat, došlo do masovne tuče, nakon što je J.N. udarila doktoricu dok je ukazivala pomoć maloljetnom pacijentu

Ministar zdravlja Vojislav Šimun osudio napad na osoblje Hitne pomoći u Nikšiću i najavio da će inicirati pooštravanje kaznenih odredbi zbog ovakvih dešavanja.

“Najoštrije osuđujem napad na medicinsko osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji se dogodio sinoć u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nikšiću. Pozivam nadležne organe da u najbržem roku procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj”, saopštio je Šimun

On je najavio da će sa ministrom pravde inicirati konsultacije za pooštravanje mjera i kaznenih odredbi u slučaju napada na medicinsko osoblje kroz zakonsku regulativu.

“Oni koji stoje na braniku zdravlja i u najhitnijim situacijama počesto rizikuju sopstveni život da pomognu ugroženima, nikako ne smiju biti izloženi zlostavljanju i napadima bilo koje vrste”, poručio je Šimun.

Podsjećamo, u prostorijama nikšićke Hitne pomoći jutros je, oko jedan sat, došlo do masovne tuče, nakon što je J.N. udarila doktoricu dok je ukazivala pomoć maloljetnom pacijentu.

Iz policije su se poslije oglasili da su medicinske radnike fizički napadali M.J. (47) i N.J. (23) sa kojima je u društvu bilo više osoba.

Spriječen je dalji sukob, a utvrđuje se da li je u napadu učestovao još neko ko se u tom trenutku nalazio u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve