Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

SEN TROPE JE RUŽNA PROŠLOST, BRAT IZ LOS ANĐELESA ČEKA: Od molerske četke do luksuznog stana u Marina del Rey

Kako saznaje Portal Aktuelno iz veoma pouzdanih izvora povezanih sa crnogorskom dijasporom u Americi, Spajićev brat Aleksandar posjeduje luksuzni stan u mondenskom naselju u Los Anđelesu, Marina del Rey poznatom po velikoj luci koja je glavna destinacija za čamce, jahte i rekreaciju na vodi.

Piše: Balša Knežević

Formalni predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić poznat je po krajnje neodmjerenim izjavama, redovnom iznošenju laži i raznih gluposti u svojim javnim nastupima.

Jedna od tih prostačkih nebuloza po kojoj je Spajić ostao upamćen je i izjava o njegovom bratu koji živi u Los Anđelesu. Još dok je figurirao kao kandidat za predsjednika Crne Gore, prije skandala sa srpskom ličnom kartom,  Spajić je u februaru prošle godine tokom razgovora sa građanima, kazao da ga ”svake nedjelje zove njegov brat koji živi u SAD-u i da ga pita šta će u ovoj Crnoj Gori, gdje ga blati svaka tranja”.

“Moj brat je sad u Los Anđelesu. Moj brat me zove svake neđelje, svake neđelje me zove i kaže dođi ovamo, šta se glupiraš sa ovim budalama”, rekao je Spajić prilikom jednog od razgovora sa građanima, u februaru prošle godine.

Osim što je propisno izvrijeđao političke protivnike, ali i većinu građana Crne Gore koja ga kritikuje, nazivajući ih budalama, Spajić je pokazao da je u priličnom iskušenju da ode kod brata.

Milojko Spajić: Pošto ne može da ode u Marinu del Rey, onda ide da se rekreira o državnom trošku po crnogorskom primorju

S obzirom da je poznat po ljubavi prema dobrom provodu i ekstravagantnom životu, što je dokazao nedavnom posjetom Sen Tropeu, nije ni čudo što je Milojko izrazio tako jaku želju da ode kod brata u Los Anđeles.

Cimer mu više ne treba

Kako saznaje Portal Aktuelno iz veoma pouzdanih izvora povezanih sa crnogorskom dijasporom u Americi, Spajićev brat Aleksandar posjeduje luksuzni stan u mondenskom naselju u Los Anđelesu, Marina del Rey poznatom po velikoj luci koja je glavna destinacija za čamce, jahte i rekreaciju na vodi.

Na fotografijama koje prilažemo vidi se zgrada u kojoj je stan Milojkovog brata, čija je vrijednost prema ”Zillow” veb sajtu koji se bavi procjenom vrijednosti nekretnina – oko 1,45 miliona dolara, ili slovima – milion i četiristo pedeset hiljada dolara.

Zgrada u losanđeleskom naselju Marina del Rey u kojoj je smješten stan Spajićevog brata

Naši izvori iz SAD se pitaju kako je moguće da je premijerov brat stekao tako vrijednu nekretninu, s obzirom da je u Los Anđelesu radio kao nekvalifikovani radnik.

”Do juče je radio kao vodoinstalater i moler. Živio je sa izvjesnim D.A. (ime i prezime poznato redakciji), i dijelili su stan jer nijesu mogli samostalno da plaćaju kiriju. Ako napravimo analogiju sa Crnom Gorom, to vam je kao da radnik komunalnog preduzeća, moler ili neki drugi zanatlija, preko noći počne da vozi Ferarija i kupi kuću na Svetom Stefanu. Bez ikakve pretenzije da vrijeđamo ljude koji se bave ovim zanimanjima, to bi bilo veoma sumnjivo”, rekli su naši izvori.

Navode da osim što se bavio zanatskim poslovima, Spajićev brat sada u slobodno vrijeme radi kao pomoćnik u jednoj zubarskoj ordinaciji.

”On je upisao školu za zubara, odnosno koledž, stigao je do druge godine, ali i tu je pitanje kako je plaćao troškove školarine koja se na godišnjem nivou kreće od 75.000 dolara”, rekli su naši izvori.

Ističu da u Los Anđelesu, pogotovo u naselju u kojem živi Spajićev brat, ne može da se živi od krečenja, ali ni od eventualne plate honorarnog zubarskog asistenta.

”Običan stan od nekih 80 kvadrata je od 500.000 pa do dva miliona dolara ili više. Da bi kupio stan od milion potrebno je najmanje 20 odsto učešća i mjesečno na 30 godina otplata ispada oko 6.400 dolara, što znači da moraš da imaš platu od minimum 12.000 dolara jer na sve to treba dodati dažbine, hranu i troškove života. Banka neće tek tako dati kredit ako nemaš makar duplo veću platu nego što je to rata koju otplaćuješ”, kazali su naši izvori.

Ovako je zamišljen enterijer stanova u naselju Marina del Rey

Kako su naveli, jedna poznata dizajnerka porijeklom sa ovih prostora koja ima agenciju za nekretnine u Las Vegasu i Los Anđelesu, sredila je Spajićevom bratu dizajn stana.

”U svakom slučaju, veoma je simptomatično sve što se dešava. Jer kada neko od molera koji jedva sastavlja kraj s krajem postane ‘ugledni građanin’ kojeg prije svega srpska dijaspora dočekuje i ‘gleda kao boga’ dok sjedi u čelo trpeze na srpskim svadbama, to je veoma sumnjivo”, navode naši izvori.

Sumnjivo imovinsko stanje Spajića

Kada je u pitanju premijer Milojko Spajić, njegov imovinski karton je takođe krajnje kontroverzan.

Prema podacima iz imovinskog kartona koji je Spajić krajem prošle godine podnio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), premijer ima više kriptovaluta i 10 akcija u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks. Gotovog novca ima oko 60.000 eura, a vozi luksuzni “mercedes” SUV za koji je bivši funkcioner DF-a Nebojša Medojević govorio da vrijedi oko 90.000 eura. Spajić nema prijavljen stan ili kuću, a nije dao saglasnost za uvid u bankovne račune, što je krajnje sumnjivo.

Međutim, duže vremena se spekulisalo da je Spajić povezan sa luksuznim i veoma skupim nekretninama.

Nekadašnji čelnik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od tadašnjih lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je u februaru prošle godine da je došao do dokumenta koji pokazuje da Milojko Spajić ima stan u luksuznom kompleksu “Beograd na vodi”, u srpskoj prijestonici. Medojević je rekao da Spajić ima stan od 88 kvadrata i garažu od 12 kvadrata, kao i da vrijednost te nekretnine iznosi od 500 hiljada do milion eura.

Posjedovni list pokazao je da je Vesna Marinković, tadašnja vanbračna supruga Milojka Spajića, vlasnica vile u kotorskom naselju Muo. U martu 2022. godine, ona je kupila vilu za 470.000 eura, što ukazuje na konflikt interesa, ali i moguću korupciju ili utaju poreza.

Ranije se pisalo da je tadašnja nevjenčana supruga Spajića visoko pozicionirana funkcionerka u agenciji Frontex i da je francuska državljanka. Kolike god da su plate Frontexa, teško je za povjerovati da je potrošila ovoliki novac na nekretninu.

Sve u svemu, Milojko i Aleksandar Spajić prošli su kratak put od kauča bivšeg ministra Ratka Mitrovića i molerskog jarca i četke, do sasvim solidnog imovinskog stanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cuca
26.09.2024-08:10 08:10

Dobio čovjek pozajmicu od brata premijera i to povoljna kamatna stopa.
Kad premijer dnevno troši po €10.000 na godišnjem odmoru moze i bratu stan od Milion. Sve to Crnogorski državljani trpe i junački ćute.

Strategos
26.09.2024-09:02 09:02
Reply to  Cuca

10.000??? Neka sisa ovce kad se ovce ne bune!

Nenad
26.09.2024-09:57 09:57

Ova “ekskluzivna informacija ” će doprinijeti popularizaciji stihova koji se ovih dana pjevaju u Crnoj Gori, a glase : “Što je više kleveta i laži, Spajke nam je miliji i draži”.

LAMolerJoe
26.09.2024-19:20 19:20
Reply to  Nenad

Misteriozne kripto tranzakcije, sa vise shell kompanija u mrezi, izmedju “biznis partnera” ce jedan dan izaci na svijetlo dana.

Alexa
26.09.2024-11:56 11:56

Odlicno sto ste ovo prijavili, potpuno u duhu nacionalnog karaktera. Steta sto vise nema italijanske kancelarije na Cetinje, bili bi kod njih svaki dan sa korisnim informacijama.

Zamisli te kontakte iz dijaspore koji se ovime bave, zive tudje zivote, racunaju ko je koliko potrosio na dizajn stana i kolika mu je skolarina.

Kriptoprevarant
26.09.2024-12:51 12:51

Dosta je pogledati odluke milojkove vlade i sve je jasno odakle ovoliki novci

Zoran
27.09.2024-00:45 00:45

Uspon milojka i njegovog brata je veoma sumnjiva prica. Od molera i od spavanja na kauc kod druga jer nema gdje drugo, do visestrukih milionera za par godina……. jednog dana ce ovo stado opet reci “nismo znali, a ko bi reko”. Nego stado, je dobilo koga je vecinski i glasalo.