Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Šehović: Ključevi Podgorice će nakon 29. septembra biti u rukama Evropskog saveza

Smatra da oni koji u političku trku prvi put ulaze kao predvodnici lista u Podgorici ''imaju dobru namjeru da doprinesu novoj političkoj dinamici u Glavnom gradu''

Sjajan rezultat naše koalicije na lokalnim izborima u Gusinju za mene je apsolutno očekivan, imajući u vidu da je nova lokalna vlast zaista napravila ozbiljan i svima lako vidljiv iskorak. I to upravo u posljednjih godinu dana od kada u njoj participiraju Socijaldemokrate Crne Gore (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP), kazao je u intervjuu za Pobjedu Damir Šehović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore i jedan od lidera Evropskog saveza.

Stranka na čijem je čelu početkom jula je ozvaničila ulazak u političku uniju sa dvije partije sličnih političkih principa i orijentacije, SDP i Liberalnom strankom (LP). Prva proba snage dijela ovog saveza bili su izbori u Gusinju 15. septembra, na kojima su SD i SDP ušli u koaliciju sa Bošnjačkom strankom, iako je riječ o manjinskoj partiji koja je krajem jula postala dio rekonstruisane Vlade – zajedno sa Pokretom Evropa sad, Demokratskom Crnom Gorom, Demokratskom narodnom partijom, Novom srpskom demokratijom, Socijalističkom narodnom partijom i Albanskim forumom. Šehović potcrtava da njihov savez na lokalnom nivou ima drugačiju prirodu.

“Potrebno je ostaviti političke razlike po strani, okupiti se oko opšteg interesa i zasukati rukave. Jedino tako se istinski stvaraju pretpostavke za valorizaciju brojnih komparativnih prednosti kojima Gusinje zaista obiluje”, kaže on.

Evropski savez prvi put će imati svoje izborne liste u Kotoru i Podgorici 29. septembra.

“Odličan rezultat Saveza ne treba nikog da iznenadi. Sigurno je da ćemo biti dio lokalne vlasti, a cjelokupna javnost – i bez naših inputa – savršeno dobro zna ko može a ko ne može biti naš budući partner u toj vlasti”, dodao je Šehović.

Smatra da oni koji u političku trku prvi put ulaze kao predvodnici lista u Podgorici „imaju dobru namjeru da doprinesu novoj političkoj dinamici u Glavnom gradu“.

“To koliko će tačno koji politički subjekt dobiti glasova, znaćemo 29. septembra naveče, ali bih bio sklon da kažem da gotovo da nema nikakve neizvjesnosti u tome da će od Evropskog saveza, koji na ovim izborima predvodi Boris Mugoša, zavisiti ko može a ko ne može biti dio buduće gradske vlasti. Drugačije rečeno, ključevi Podgorice će nakon 29. septembra biti u rukama Evropskog saveza! A to znači – u sigurnim rukama, rukama onih koji će Podgoricu i formalno i suštinski učiniti čistojom, zelenijom, saobraćajno sređenijom, socijalno odgovornijom i kulturno bogatijom. Riječju, gradom za primjer, što i jeste slogan kojim smo se na ovim izborima predstavili građanima”, rekao je Šehović.

Ipak, navodi da će ES dobro birati za buduću saradnju.

“Samo oni koji nijesu spremni da na bilo koji način kalkulišu s principima građanskog, multietničkog, antifašističkog i sekularnog društva, mogu biti naši budući saveznici. Ostali sigurno nijesu, niti to mogu biti”, zaključuje sagovornik Pobjede.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve