Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

ŠEF SVETOSAVSKE AGENTURE PONOVO U CRNOJ GORI: ”Podgorica ne sme pasti”

''Osim što je za izbore već spremno nekoliko hiljada glasača iz Srbije, Perić, Mićović i ostali rukovodeći kadar takozvane SPC, podigao je operativu u mantijama na najviši nivo. Dobili su uputstva da 'Podgorica ne sme pasti', pa će operativci svetosavlja dati sve od sebe da ispune zahtjeve beogradske centrale'', rekli su naši izvori, koji ne isključuju ni mogućnost incidenata u režiji Beograda i režima srpskog autokrate Aleksandra Vučića.

Šef svetosavske sekte (SS), parapolitičke organizacije za obavještajno-propagandni rad na ekspanziji ”srpskog sveta”, Porfirije Perić danas dolazi u Crnu Goru i ostaje do neđelje kad se održavaju lokalni izbori u Podgorici i Kotoru.

Zvanični povod je, kako je saopšteno iz SS, proslava hiljadu godina oltara i dva vijeka od izgradnje crkve Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj.

Međutim, posjeta Perića Crnoj Gori, kako smo već najavili, ima isključivu svrhu da ”pogura” političke predstavnike ”srpskog sveta” pred lokalne izbore u Podgorici i Kotoru.

Kako je najavljeno, 27. septembra u 18 sati biće upriličen svečani doček Porfirija i osvećenje Krsta na mjestu budućeg sabornog hrama u Bijeloj, u ulici Bijelskih dobrotvora.

Sjutradan, u subotu 28. septembra sa početkom u 9 časova, u operativnoj bazi SPC kodnog naziva – hram Polaganja Rize Presvete Bogorodice u Bijeloj, Perić će izvesti ritual ”krvi i tla” kodnog naziva arhijerejska liturgija, a asistiraće mu šef crnogorske filijale SS operativne titule mitropolit crnogorsko-primorski Jovan Mićović – Joanikije.

Porfirije će u neđelju, 29. septembra, dakle na sam dan izbora, predvoditi ritual ”krvi i tla” kodnog naziva liturgija u kotorskoj crkvi Svetog Nikole, gdje će kako se očekuje, pozvati birače da glasaju partije u službi ”srpskog sveta”.

Perić će nakon što odradi ritual ”krvi i tla” upućivati narod na glasanje u Kotoru, a koordiniraće akcije za Podgoricu

Baza u Kotoru, akcenat na Podgorici

Posjeta Kotoru je očekivana, jer sve prognoze govore da će u ovoj opštini doći do konačnog pada vlasti salonskih neočetnika – Demokrata, predvođenih Vladimirom Jokićem.

Međutim, akcenat posjete Perića je ipak Podgorica, u koju neće direktno dolaziti (makar ne zvanično) da se ne bi ofirao, već će sa lica mjesta koordinirati akcije u Kotoru, i odatle davati uputstva svojoj operativi za glavni grad.

Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu svetosavske sekte (SS), Beograd je zabrinut jer su male šanse da prosrpske partije koje vladaju na državnom nivou, zadrže vlast u Podgorici. Stoga su za glavni grad planirane intenzivne akcije.

”Osim što je za izbore već spremno nekoliko hiljada glasača iz Srbije, Perić, Mićović i ostali rukovodeći kadar takozvane SPC, podigao je operativu u mantijama na najviši nivo. Dobili su uputstva da ‘Podgorica ne sme pasti’, pa će operativci svetosavlja dati sve od sebe da ispune zahtjeve beogradske centrale”, rekli su naši izvori, koji ne isključuju ni mogućnost incidenata u režiji Beograda i režima srpskog autokrate Aleksandra Vučića.

Dolazi da agituje pred svaki bitni politički događaj

Posjeta Perića Crnoj Gori baš u periodu izborne tišine uoči veoma važnih lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru je očekivana, i apsolutno je očigledno da je lider SS došao da agituje za ”srpsku stvar”.

Svetosavska operativa će biti uključena u izborni proces

Perić je poznat po tome što voli da ”bane” u Crnu Goru pred neki događaj koji ima veliki politički značaj za ”srpski svet”.

Lider SS je sredinom oktobra prošle godine došao u Crnu Goru, misleći da će popis stanovništva da se održi 1. novembra. Tada je najavio da će najveća pažnja i logistika SS biti usmjerena na popis, gdje su operativci u mantijama imali plan da putem pritisaka primoraju što veći broj građana da se na silu deklarišu kao Srbi.

Da šef SS prilikom boravka u Podgorici prošle godine nije ni krio da je došao da bi obavio popisni inženjering, pokazuju i njegove izjave kada je poručio građanima Crne Gore kako ‘‘osjeća potrebu da ih podrži da u svakoj prilici odlučno ispolje svoj identitet kao vjernici SPC, govornici srpskog jezika i kao dični pripadnici srpskog naroda”.

Porfirije ”umrežen”

Aktuelni direktor svetosavske sekte Perić je inače koordinator odnosa takozvane SPC sa obavještajnim službama i odavno važi za glavnog, ruskog obavještajca u redovima ove organizacije.

Spekuliše se da je u periodu 2010—2011. Perić bio koordinator SPC za saradnju sa Vojskom Srbije i bio je član najužeg tima za ‘neokortikalno ratovanje’- psihološko parapsihološka koordinacija. Od 2012. je koordinator SPC sa stranim obavještajnim službama i diplomatama.

Jovan Mićović, Porfirije Perić i Metodije Ostojić: Aktiviraće operativu pred lokalne izbore u Podgorici i Kotoru

Od 2008. do 2016. imao je bliske odnose, a posle 2016. u Švedskoj nakon susreta sa ruskim diplomatama i najvišim službenicima ruske SVR (Spoljno obavještajna služba) postaje aktivni službenik ove obavještajne organizacije.

Jovan Mićović alijas Joanikije koji će biti domaćin Periću, kako smo pisali, zastupa drugu struju ruskih operativaca unutar takozvane SPC.

Mićović je u oktobru 2022. godine posjetio Moskvu na poziv ”prvog pravoslavnog bezbjednjaka”, Kirila Gunđajeva koji je u javnosti odavno prepoznat kao dugogodišnji operativac zloglasnog KGB-a.

Kako smo već pisali, pravi razlog posjete Mićovića Moskvi su bile konsultacije sa Kirilom, sa kojim je razmijenio operativna saznanja i dobio ”sugestije” kako da radi na ”ukrajinizaciji” Crne Gore i izazivanju dodatne nestabilnosti u Regionu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LAMolerJoe
27.09.2024-07:16 07:16

Najveca tajna je da Prle VOLI Acu, bre! BIA uporno pokusava da unisti slike ali slike su na sigurnom mestu.

Jorgovan
27.09.2024-08:42 08:42
Reply to  LAMolerJoe

Čekaju te u Dobroti čika doktori.

HN HN HN
27.09.2024-07:53 07:53

Njegova Svetost Patrijarh Porfirije dolazi u Bijelu na poziv Bijelskih domacina povodom obiljezavanja deset vjekova oltara i dva vijeka od izgradnje crkve Polaganje Rize Presvete Bogorodice.
DOBRODOSLI MEDJU SVOJE VASA SVETOST.

Tara
27.09.2024-10:00 10:00

Zasto da ulaze u nasu crnogorsku imovinu drzave CG zasto,,dozvoljavamo da tudji popovi srbijanske crkve rovase i sire mrznju po Crnoj Gori..Mi smo krivi!!

Evo i ja iz HN
27.09.2024-15:07 15:07

Pa ovog Sotonu javno i bez ustezanja nazivam ovim imenom svuda i na svakom mjestu.A imam mnogo istomišljenika i među tvojim svetosavskim vojnicima tzv.dogodinašima!