Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

SD, SDP, LP formiraju Evropski savez

Prema saznanjima CdM-a već sada je izvjesno da će pored partijskog ovaj savez imati i nestranački dio u vidu velikog broja nezavisnih intelektualaca, uspješnih prvrednika, umjetnika, najboljih crnogorskih studenata kao i društvenih i ekoloških aktivista

Socijaldemokrate SD, Socijaldemokratska partija SDP i Liberalna partija LP formiraju novi nadstranački pokret pod nazivom Evropski savez, saznaje CdM u savezu.

Nakon pozitivnih odluka partijskih organa SD, SDP, LP izvjesno je formiranje novog velikog bloka na crnogorskoj političkoj sceni. Predstavnici ovih partija vodili su proteklih mjeseci intenzivne razgovore u vezi formiranja ovog nadstranačkog pokreta, a, kako CdM saznaje, gotovo su usaglašena i njegova programska opredjeljenja.

Prema saznanjima CdM-a već sada je izvjesno da će pored partijskog ovaj savez imati i nestranački dio u vidu velikog broja nezavisnih intelektualaca, uspješnih prvrednika, umjetnika, najboljih crnogorskih studenata kao i društvenih i ekoloških aktivista.

“Većina tih ljudi do sada nije bila politički angažovana, ali uzimajući u obrzir aktulnu društvenu, socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, odlučili su da podrže koncept koji je zasnovan na građanskim vrijednostima i evropskoj ideji”, kazao je izvor CdM-a.

Na ovaj potez su se rukovodstva, članstvo i simpatizeri ove tri partije odlučili i zbog potrebe da građanske opozicione snage naprave novi iskorak u cilju udruženog djelovanja i jedinstvene političke platforme, ali i potrebe davanja snažnog doprinosa stabilizaciji političkih i društvenih prilika.

Izvor CdM-a navodi da je suština okupljanja da se zbog činjenice da su temeljne vrijednosti narušene, da je socio-ekonomska situacija sve neizvjesnija, da je politika kao ozbiljna i odgovorna djelatnost pretvorena u pozornicu za neznavene, bahate i neobrazovane, zbog čega građani sve više gube vjeru u političke aktere, čime je sve izraženija potreba za odgovornim rukovođenjem i partnerstvom sa političkim subjektima.

Savez se formira od onih snaga koje su sličnim društvenim izazovima znale da odgovore i u devedesetim godinama, ali i od snaga koje čine kičme evropske, napredne i moderne Crne Gore.

“Građanski i evropski identitet neraskidivo su vezani za modernu i suverenu Crnu Goru, a ujedinjenje oko univerzalnih vrijednosti temelj je zajedništva na kojem ona mora počivati kao država građana, a ne država naroda.
Slijeđenje tih vrijednosti i realizacija politika koje iz njih proističu, jedini su put ka ključnom državnom prioritetu – punopravnom članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji”, naglasio je izvor CdM-a.

Očekuju da će Savez po formiranju dobiti podršku velikog broja građana Crne Gore, a otvoren je, kako CdM saznaje, za sve građanske pokrete, organizacije i pojedince koji se pronalaze u postavljenim vrijednostima i načelnima proklamovanim Ustavom Crne Gore.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
28.06.2024-21:09 21:09

Imaćete veliku podršku građana Crne Gore. Nikad ne zaboravite da su CRNOGORKE I CRNOGORCI, ZBOG ZLOČINAČKE AGRESIVNOSTI SRPSKIH VLASTI I NJIHOVIH SLUGU U CG, NAJUGROŽENIJI NAROD U CRNOJ GORI I DA IMAJU VELIKO POVJERENJE U VAS!!