Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Šahmanović: Želimo da budemo zalog EU i građanske i multikonfesionalne Crne Gore

''Odluka o ulasku u Vladu bazira se isključivo na principima i na programima''

Član Predsjedništva Bošnjačke stranke (BS) Admir Šahmanović kazao je da se odluka o ulasku u Vladu Milojka Spajića bazira isključivo na principima i na programima, ističući da ta partija želi da bude zalog Evropske unije i građanske i multikonfesionalne Crne Gore.

Šahmanović je potvdio da je GO BS odlučio da otpočne saradnju sa Pokretom Evropa sad i u okviru nje da uđe u Vladu.

– GO je još jednom pokazao povjerenje koje ima u viziju i liderstvo predsjednika Ervina Ibrahimovića i rukovodstvo BS-a. Naši razlozi za ulazak u Vladu se isključivo baziraju na principima i na programima. Želimo da budemo zalog Evropske unije i građanske i multikonfesionalne Crne Gore. Dakle, držaćemo se svojih principa i pokazati veliku odgovornost prema bošnjačkom narodu i da ih ne držimo van političkih tokova gdje se donose odluke i na taj način na najbolji način unaprijedimo kvalitet života građana, pogotovo na sjeverz države – kazao je Šahmanović za TVCG.

On tvrdi da se nijesu isključivo resorima koje će dobiti, već principima i programima.

– Ali to su neizbježni mehanizmi participacije u Vladi. BS je dobila mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, poziciju ministra vanjskih poslova, za socijalnu brigu, brigu porodicu i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i gasa, kao i ministra za regionalni investicioni razvoj i saradnju sa NVO – naveo je Šahmanović.

On je rekao da je odluka o ulasku u Vladu donijeta skoro jednoglasno.

Komentarišući reakcije da je BS ovim skrenula od svojih osnovnih politikih principa, Šahmanović kaže da su to neosnovane tvrdnje u sferi populizma.

– Mi ćemo se uvijek držati naših principa. Nijedna naša odluka nije išla suprotno od pravca interesa Crne Gore. Mi smo jedna od rijetkih stranaka koje gaje pro-NATO i pro-EU politiku u stoprocentnom iznosu – naglasio je Šahmanović.

On je rekao i da na današnjoj sjednici nije bilo riječi o zahtjevu konstituenata parlamentarne većine da u određenom roku moraju da preispitaju koalicioni odnos sa DPS-om.

– O toj temi se nije diskutovalo na današnjoj sjednici. Mi ćemo se, kao uvijek, voditi principima i o tome će GO donijeti krajnju odluku – poručio je Šahmanović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
22.07.2024-21:12 21:12

…i Dritanga je sve obecavao …vidjet cemo brzo od vasih principa što ce ostati u korist Crne Gore…!

Samir
22.07.2024-21:26 21:26

Nikad vise za stranku Fikreta Abdica recete dobit upaste se Bosnjaci svi znamo ko su u Srpskoj stanci tako i u Bosnjckoj- NE NE NE NEEEE glasajte za onog ko je Neskolovan ko ije sovinista nacionalista i oce da nas podijeli u maloj CG – BS nikakve razlike nema od Stranke SUBARE Kovacevica isti program imate zato ste i zajedno napravili koaliciju !

Tara
22.07.2024-22:35 22:35

vi ulazite u vladi teroriste i puciste Mandica..onih koji su poubijali as narod..vi nijeste moralno ljudcko bice..nikad svama..!

Caramdjordje
23.07.2024-21:48 21:48

A nesreco nesrecna jeli ti princip da sjedis u vladi sa nekim ko bi te zaklao juce,a ne danas,mozda ti je nekoga i zaklao prije 30 godina,ne daj boze,ali sam siguran da bi.po….em vam se u principe vasguzice