Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Raspopović na sastanku šefova diplomatija zemalja članica SEECP-a, razgovarali o unapređenju saradnje

Sastanak je, kako se navodi, bio prilika za razmjenu mišljenja o mogućnostima za dalje unapređenje ukupne saradnje u okviru SEECP- a, kao jednog od najkonsekventnijih foruma regionalne saradnje

Državni sekretar, ambasador Milisav Raspopović, učestvovao je danas na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), u kojem Crna Gora učestvuje i u kapacitetu članice predsjedavajuće Trojke, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Sastanak je, kako se navodi, bio prilika za razmjenu mišljenja o mogućnostima za dalje unapređenje ukupne saradnje u okviru SEECP- a, kao jednog od najkonsekventnijih foruma regionalne saradnje.

“Poseban akcenat bio je na ubrzanju evropske integracije, kroz regionalnu ekonomsku integraciju, unapređenje insfrastrukturne povezanosti, zelenu i digitalnu tranformaciju, kao i na jačanju regionalne bezbjednosti i otpornosti na aktuelne i buduće bezbjednosne izazove”, saopštili su iz Ministarstva.

Diplomata BiH i višegodišnji šef Političkog odsjeka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Amer Kapetanović imenovan je za novog generalnog sekretara RCC-ja, za naredni trogodišnji period.

“Učesnici su pohvalili posvećenost, viziju i izuzetne rezultate koje je tokom svog mandata ostvarila dosadašnja generalna sekretarka Majljinda Bregu“, dodaju u Ministarstvu.

Na sastanku je usvojen Godišnji izvještaj o radu RCC-ja i odobren tekst Deklaracije iz Skoplja, kao završnog dokumenta predsjedavanja Sjeverne Makedonije SEECP-u, koji treba da bude usvojen na današnjem Samitu SEECP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve