Subota, 6 Jula, 2024
Rubrika:

Radulović o izjavi Spajića: Neustavno Zakonom o državljanstvu uređivati biračko pravo

Prema njegovim riječima ovom, površno saopštenom stavu, mora se dodatno prigovoriti na činjenici da se Zakonom o državljanstvu ne može (suprotno Ustavu) uređivati biračko pravo

Predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore prof. dr Branislav Radulović tvrdi da je izjava premijera Milojka Spajića da Izmjenama Zakona o državljanstvu novim državljanima neće biti omogućeno da glasaju u narednih deset godina, neustavna.

“Na bazi, moguće nedovoljno jasno saopštene izjave, prve adrese izvršne vlasti, prvo šta se uočava da premijer nije konsultovao svoje (ustavno) pravne savjetnike ili je vrlo loše savjetovan, jer “ponuđeno rješenje” je neustavno i nesaglasno sa članom 45 Ustava Crne Gore”, istakao je Radulović.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prema njegovim riječima ovom, površno saopštenom stavu, mora se dodatno prigovoriti na činjenici da se Zakonom o državljanstvu ne može (suprotno Ustavu) uređivati biračko pravo.

“U uvjerenju, da se radi ili o lošoj interpretaciji ekonomiste koji je objašnjavao “vrlo složene pravne institute” ili nedovoljno pripremljenoj inicijativi ostaje nada da će premijer ubuduće kosnultovati relevantne pravne poznavaoce ove teme”, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
21.06.2024-17:51 17:51

A što misliš Brano, da Udruženje pravnika CG, podnese promptnu prijavu protiv premijera Spajića, zbog njegovog subverzivnog djelovanja, u sadejstvu sa Mamdnićem i Kneževićem i okupatorskom crkvom Srbije, protiv postojanja iCrnogoraca i Crnogorki, protiv postojanja Crne Gore? Jer, kao što je to bivalo i u dosadašnjoj praksi eksponenata srpskog okupatora, koji su CG prigrabili vlast, Spajić, Mandić, Knežević će zaobići te “Tvoje ustavne i zakonske dokaze” i praktično zaokružiti SRPSKU OKUPACIJU CRNE GORE! BRANO, REČI NI POŠTENO: IMA LI CRNOGORCIMA I CRNOGORKAMA, IMA LI CRNOJ GORI SPASA OD SRPSKOG OKUPATORA, ČAK I PORED TAKO NAJUGLEDNIJIH CRNOGORSKIH PRAVNIKA, KA ŠTO STE… Pročitaj više »