Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Radulović: Antifašizam je temelj za izgradnju bolje i pravednije Crne Gore

''Današnja generacija Crnogoraca ima obavezu i odgovornost da prepozna prave vrijednosti i tekovine antifašizma koji je univerzalna i evropska vrijednost, koji u sebi sadrži ideale slobode, jednakosti i pravde'', poručio je on

Antifašizam je temelj za izgradnju bolje i pravednije Crne Gore, izjavo je prof. dr Branislav Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, u intervjuu za TV7, povodom 13. jula Dana Državnosti.

“Današnja generacija Crnogoraca ima obavezu i odgovornost da prepozna prave vrijednosti i tekovine antifašizma koji je univerzalna i evropska vrijednost, koji u sebi sadrži ideale slobode, jednakosti i pravde”, poručio je on.

Radulović je naglasio da se i danas odvija borba između dvije Crne Gore, crvene i crne, prve inkluzivne, kosmopolitske, građanske i evropske i druge dogmatske, etnocentričke i klerikalne.

“Ako se devastiraju vrijednosti antifašističke Crne Gore, devistiraju se temelji današnjeg crnogorskog sekularnog društva”, naglasio je Radulović.

U prilogu snimak intervjua sa profesorom Radulovićem koji govori o devastaciji 13. julske nagrade, ustavnom patriotizmu, Deklaraciji o Jasenovcu, okruglom stolu o istorijskom revizioniznu, građanskoj inicijativi “STEGA” i drugim aktuelnim temama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
13.07.2024-16:43 16:43

Kao i obično, prof.dr. Brano Radulović okolo životnog, sudbonosnog pitanja Crne Gore!. Brano, Crnu Goru ne ugrožava više nikakvi FAŠIZAM. Zlo zvano FAŠIZAM u njegovom izvornom obliku ne ugrožava nikog više u svijetu. Pozivati se na ANTIFAŠIZAM, to je kao pozivati na otpor neprijatelju koji više ne postoji, kojeg nema. Zlo koje danas ugrožava čovječanstvo, Crnu Goru, BiH, Ukrajinu, cijeli svijet, danas se zovu SRBIZAM I RUSIZAM! Kad smo kod nauke o svjetskom zlu, tvoja priča o ANTIFAŽIZMU djeljuje kao cilj zamagljivanja inspiratora FAŠIZMA I NJEGOVOG POBRATIMA RUSIZMA. Taj prijethodnik UBITAČNE FAŠISTIČKE IDEOLOGIJE, BIO JE ZLOKOBNIJI, SAMO U MANJIM RAZMJERAMA,… Pročitaj više »