Petak, 5 Jula, 2024
Rubrika:

Radonjić se obratio državnom vrhu: Nisam dorastao da kritikujem državnike ali želim da se prisjete ko su, što su i odakle su došli

''Zadatak čovjeka na njegovom mjestu je da stvara društvene uslove, prije svega ekonomske pa onda i socijalne, političke i kulturne, da bi građani u zemlji čiji je premijer svojim rukama i svojim poštenim radom stvorili sredstva za život, ne zaviseći od nikoga, a ne da privlači ljude nekom platom koja može biti pozajmljena i može biti vrlo nezgodna hipoteka već sjutra, a može biti i upotrijebljena u treće svrhe'', kazao je Radonjić

Profesor dr Radovan Radonjić obratio se sinoć sa Cetinja predsjedniku države Jakovu Milatoviću, premijeru Milojku Spajiću i predsjedniku parlamenta Andriji Mandiću i poručio im da želi da se prisjete ko su i što su i odakle su došli, piše Cetinski list.

“Ne želim da ih kritikujem jer nisam dorastao da kritikujem državnike ali želim da ih savjetujem da se malo prisjete ko su i što su i odakle su došli, i zašto i kakvu funkciju obavljaju. Počeo bih od šefa države kojeg kao građanin Crne Gore poštujem u tom smislu. Želio bih da obrati pažnju na tri stvari, da se nalazi na funkciji koja ne trpi da se ne bude Crnogorac nacionalno, da se ne govori jezikom države na čijem je čelu i da se ne igra jednom trivijalnom stvari, a to je – da se ne može služiti istovremeno za dva gospodara. To znači, biti na čelu sekularne države i biti vjernik strane, okupatorske crkve u Crnoj Gori i ljubiti ruku bilo kome. To, gospodine predsjedniče ne ide, i ja vas kao građanin molim da razmislite o tome i da ako planirate da osnujete pokret, neka to bude pokret za Crnu Goru na spratu, kakav čini danas, ovim potezom, naš uvaženi Blažo Sredanović”, istakao je on.

Poručio je i premijeru da ne privlači pažnju i pribavlja podršku građana Crne Gore, obećavajući 1.000 eura platu.

“Zadatak čovjeka na njegovom mjestu je da stvara društvene uslove, prije svega ekonomske pa onda i socijalne, političke i kulturne, da bi građani u zemlji čiji je premijer svojim rukama i svojim poštenim radom stvorili sredstva za život, ne zaviseći od nikoga, a ne da privlači ljude nekom platom koja može biti pozajmljena i može biti vrlo nezgodna hipoteka već sjutra, a može biti i upotrijebljena u treće svrhe. Što se tiče dvojnog državljanstva, predložio bih da anketira svakog građanina na koga se to dvojno državljanstvo odnosi, i da postavi pitanje za koga bi ratovali da, ne daj Bože, dođe do ratnog sukoba između dvije države čija državljanstva oni imaju. Pa kad dobijete rezultate, i kad vidite ta opredjeljenja, onda odlučite i to uz pristanak svakog građanina”, kazao je Radonjić.

Šefu parlamenta je poručio da prestane da se igra sa ulogom koju obavlja, jer je uloga predsjednika parlamenta izuzetno važna i časna.

“Zaista mislim da je potrebno imati mnogo toga, pa sa zvanjem četničkog vojvode prihvatiti mjesto predsjednika crnogorskog parlamenta”, kazao je Radonjić.

Nagrade u visini od po pet hiljada eura koje dodjeljuje Fondacija Blažo Sredanović za unapređenje i promovisanje kulturnog, umjetničkog i naučnog stvaralaštva na području Prijestonice Cetinje, sinoć su uručene profesoru dr Radovanu Radonjiću, Marku Špadijeru osnivaču Matice crnogorske, karikaturisti Luki Lagatoru, Božidaru Ivanoviću šahovskom velemajstoru. Nagrada je posthumno dodijeljena i nedavno preminuloj glumici Ivani Mrvaljević koju je preuzela njena sestra Ana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Micotakis
24.06.2024-17:34 17:34

Sjajni gospodine profesore, ipak se po CRNOGORSKI veli: N I J E S A M !!!

BobZeković
24.06.2024-20:40 20:40

Profesore, doktore pravavnih nauka i dugogodišnji visoki državniče Crne Gore, da sam na Vašem mjestu, na mjestu gospodina Marka Šoadijera, i na mjestu gospodina Milorada Popovića ne bih pristao da mi se dodijali nagrada FONDACIJE sjajnog i plemenitog, čovjeka i stručnjaka, dipl.inž..Blaža Sredanovića. Očitali ste ste sada očinsku lekciju izvjesnima Spajiću, Milatoviću i Mandiću, kojima se fućka za to! Prije nekoliko sedmica, zagrmjeli ste sa okruglog stola u organizaciji uništitelja Crnogorske pravoslavne crkve: STIDITE SE”. Tos STIDITE SE bilo je upućeno jhiljadama Crnogoraca i Crnogorki, koji su na opštecrnogorskomč zboru donijeli odluku za SPAS CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE. Vaša OŠTRICA NEPRAVDE… Pročitaj više »