Utorak, 9 Jula, 2024
Rubrika:

”Pumpanje” mržnje prema Hrvatima

Žalosno je što Beograd stalno zloupotrebljava svoje žrtve u politikantske svrhe i to uvek radi u delikatnim političkim trenucima, da bi pokazao koliko oni navodno brinu za mrtve. Dok ih za žive apsolutno nije briga.

Piše: Milutin L. Cerović

Pola stoleća slušam priče o tom jasenovačkom stratištu i broju stradalih u Drugom svetskom ratu.

Najveći lažovi u istoriji čovečanstva su licitirali da je taj broj stradalih u NDH od 700.000 do  1.500.000.

Na kraju se ispostavilo da stvarna cifra, što je istorijski dokumentovano, iznosi između 80.000 i 120.000.

Postavlja se pitanje – zašto je Beogradu bilo važno da tu cifru naduvava do neslućenih razmera?

Zašto su toliko lagali i uvećavali stvarni broj žrtava?

To su naravno radili samo da bi količinu mržnje prema Hrvatskoj/Hrvatima udesetostručili, i u tome su uspeli.

To su radili i zbog homogenizacije svog naroda, da bi njihov gnev prema ”ustašama” bio jači i agresivniji.

Uspeo je Beograd od 90-te do danas, da sve nove generacije i one u srednjoj dobi toliko otruje, da broj ekstemnih, osvetoljubivih nacionalista u Srbiji nikada nije bio veći nego u ovom momentu.

Dokle je sve to došlo, pokazuju činjenice da u ovom trenutku političku scenu Srbije čine gotovo sve odreda ekstremne velikosrpske političke stranake – ista je situacija u vlasti i opoziciji.

Verovati da je u to vreme neko mogao u jednom logoru da pobije milion ljudi, pa sve i da su čekali u redu da budu pobijeni je priča za malu decu.

Šta je na ovu temu još zanimljivo – srpska vlast i institucije kroz prosvetu i udžbenike stalno menjaju broj poginulih stanovnika Srbije u Drugom svetskom ratu.

U tom kontekstu se govorilo da je broj poginulih bio 1/5 ukupne populacije, pa se tvrdilo kasnije da je bilo 1/4, na kraju se tvrdi da ih je izginulo 1/3 stanovništva.

Dakle, što vreme od te pogibije više prolazi, to broj poginulih raste.

Iz nekog razloga, Beogradu je bitno da se na njihovoj strani broj poginulih uvećava stalno i to onako proizvoljno.

E sada ide druga mnogo nezgodnija priča – kada Srbija ubija tuđe stanovništvo na tuđim teritorijama tokom svih ratova od balkanskih pa sve do oba svetska rata.

E onda Beograd naravno umanjuje te cifre, ili ih uopšte ne pominje, jer želi da se predstavi kao miroljubna vojna sila sa časnim sestrama u svojim ratnim formacijama.

Mora se priznati da im je gluma ovde za Oskara, ali to ne menja istorijske fakte i činjenice koje Beograd tradicionalno ne ferma i za njih ne daje ni pet para.

Sve u svemu, žalosno je što Beograd stalno zloupotrebljava svoje žrtve u politikantske svrhe i to uvek radi u delikatnim političkim trenucima, da bi pokazao koliko oni navodno brinu za mrtve. Dok ih za žive apsolutno nije briga.

Ono što se sada dešava u Crnoj Gori najbolji je primer zloupotrebe jasenovačkih žrtava koji je neko mogao da prikaže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sabahudin
05.07.2024-07:38 07:38

Vucic bi zavadijo sve samo da vlada -ZAVADI PA VLADAJ Lazov svjetski a podmukao kao zvijer mrzi sve sto nije Cetnicko za Srebrenicu kaze bilo je manje zrtava od 2000 za Jasenovac uvecava 20 x to je ta nesreca Cetnicka koji oce sve. komsije da zavadi sa Srbijom zaboravio je oluju koju je i sam izazvao i preseljavao svoj narod neduzne iz svog zavicaja u Vojvodinu -tako sada radi i sa Kosovom Jedno zlo koje ce ga Srbija pamtit i pisat vise nego CG o onom Zlikovcu-Okupatorskom Karadzorcevicu koliko je CG nanio. zla !

xxy
05.07.2024-11:17 11:17
Reply to  Sabahudin

Sabuhudine pogledaj u filmu “Srebrenica izgubljeni grad ” sta kaze Hakija Meholjic .

Ispod 2000 je streljanih zarobljenih vojnika sto je zlocin i zato su osudjeni u Hagu, ostatak su poginuli u borbama i sakljupani po cijeloj BiH i plus zivi koji su otisli u zap.Evropu jos su zivi, otac direktora memorijalnog kompleksa Srebrenica takodje je tu sahranjen iako nema veze sa Srebrenicom ni po rodjenju ni po smrti.

A i majke Srebrenice su zive ,a majke Naserovih zrtava u Podrinju su pobijene zajedno sa maloljetnom djecom.

Filip
05.07.2024-12:21 12:21

Dovoljno je napisati da Srbija u Skupštini Srbije nije usvojila Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Židovima i Romima u NDH! Zašto ju nisu usvojili?! Zbog ljubavi prema nama?! Svakako! Ta priča radikala o žrtvama i dalje će biti još dugo u Srbiji. Jednostavno imaju svoju radikalsku povijest i mitove. S druge strane sve više Srba dolazi raditi kod nas kao sezonski radnici i trajno zaposleni. Mnogi traže način da i nakon sezone ostanu kod nas raditi. Ne toliko davno su osobne doznake iz Hrvatske prema Srbiji iznosile između 15 i 20 milijuna eura godišnje, a od prošle godine, 2023, se… Pročitaj više »

Pe Pera
05.07.2024-16:31 16:31

CJEPANICO, uvijek me nasmiješ !!!! Da nije tvojih gluposti dan bi mi bio prazan …

Milun
05.07.2024-17:15 17:15

@pe Pera,

Kako se smijete inače ?
Kao hijena ili kao crnogorski janičar i asmilovani jazavičar ?