Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Pripadnici manjinskih naroda kroz institucije sistema da utiču na kreiranje politika

Ovo je, kako su saopštili, posebna važno za Bošnjačku stranku koja se i po broju poslanika i po broju osvojenih glasova na zadnjim izborima pokazala kao značajan politički faktor u Crnoj Gori

Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar vanjskih poslova Crne Gore Ervin Ibrahimović primio je danas u Podgorici Munira Kolašinca, predsjednika Bošnjačkog demokratskog saveza iz Republike Sjeverne Makedonije, i Dževada Hota, predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Sjevernoj Makedoniji.

“Oni su uputili čestitke predsjedniku Ibrahimoviću i Bošnjačkoj stranci na ulasku u 44. Vladu Crne Gore ističući da je za pripadnike manje brojnih naroda veoma važno da iz institucija sistema utiču na kreiranje politika država u kojima žive”, saopšteno je iz BS-a.

Ovo je, kako su saopštili, posebna važno za Bošnjačku stranku koja se i po broju poslanika i po broju osvojenih glasova na zadnjim izborima pokazala kao značajan politički faktor u Crnoj Gori.

“Oni su naglaslili da će Bošnjačka stranka, predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, kao potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, sa ostala četiri ministra i šest poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore, biti snažan garant položaja Bošnjaka u Crnoj Gori ali i u regionu te dati dodatnu snagu kredibilnosti članstva Crne Gore u NATO savezu i evropskom putu Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Ibrahimović poželio je srdačnu dobrodošlicu gostima iz Sjeverne Makedonije i ukazao na važnost popravljanja položaja Bošnjaka u svim državama regije u kojima žive kao manje brojni narodi ili nacionalne manjine te istakao da je upravo zato važno da Bošnjaci svoje legitimne političke interese artikulišu kroz nacionalne partije i institucije sistema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve