Četvrtak, 12 Septembra, 2024
Rubrika:

PREVARANTI U MANTIJAMA I ŽUDNJA ZA NOVCEM: Perićeva vila na Dedinju simbol svetosavskog satanizma

S obzirom da radi u službi kormupiranih ratnohuškača koji vladaju Srbijom unesrećujući srpski narod i region posljednjih 35 godina i da su im apanaže i materijalna, odnosno novčana blaga daleko ispred duhovnih od kojih su se odavno oprostili, tzv. SPC i njeni najviši funkcioneri predstavljaju školski primjer satanističke ideologije u praksi. Jer po izvornom biblijskom učenju Satana je gospodar materijalnog i materijalnih blaga, a satanizam je metafora za obuzetost tjelesnim i žudnjom za sticanjem ovozemaljskog bogatstva koje se glorifikuje kao najviša vrijednost.

Piše: Balša Knežević

Jedna od vijesti koja je proteklih dana jako odjeknula u Srbiji, Crnoj Gori, ali i čitavom regionu je da će šef svetosavske sekte, paramilitarne, obavještajno-operativne ispostave ”srpskog sveta” poznate pod akronimom SPC, Prvoslav Perić, alijas Porfirije, ”po milosti božijoj”, uskoro živjeti u renoviranoj vili na Dedinju!

Kako su objavili pojedini mediji u Srbiji, kreće se u rekonstrukciju vile na Dedinju u kojoj živi takozvani patrijarh SPC Porfirije.

”Riječ je o obnovi i dogradnji luksuznog objekta, koji služi kao rezidencija SPC. Građevinska dozvola je već izdata, a vrijednost radova procjenjuje se na 75,4 miliona dinara ili oko 650.000 eura, a samo će garaža imati 200 kvadrata”, priše portal Nova.rs.

Iako je ova informacija izazvala mnoštvo komentara, inspirisala mnoge tekstove regionalnih novinara koji aludiraju da se ovim krši ”hrišćanska doktrina” skromnosti, vijest da se renovira vila šefa svetosavske sekte je apsolutno očekivana i ne iznanađuje nikoga ko prati operativno djelovanje paravjerske organizacije na čijem je čelu Perić.

Antipod hrišćanstvu i pravoslavlju

Takozvana SPC je antipod hršćanstvu i pravoslavlju, njene vladike ogrezle su u bludu, razvratu, kriminalu, a materijalna zadovljstva su nešto što je postalo prioritet političarima i operativcima u mantijama, posebno u vrhu ove organizacije. Za pojedine najviše funkcionere svetosavske sekte već godinama se spekuliše da su milioneri, a vozni park lica koja čine bord direktora SPC, takozvani Sinod, postidio bi svakog regionalnog tajkuna.

Perić voli luksuz, a potpisivanjem ”temeljnog ugovora” sigurno su povećali svoj finansijski saldo

Očigledno je da je takozvana SPC svoj operativno-obavještajni rad na širenju vrijednosti velikosrBstva, posebno u Crnoj Gori, debelo naplatila posljednjih 35 godina. Vlast u Srbiji na čelu sa psihotičnim autokratom Aleksandrom Vučićem neumoljivo sipa milione eura kojima kupuje ćutanje i poslušnost SPC. To je samo kontinuitet tradicije teške korumpiranosti visokopozicioniranih operativaca SS, koji su podržavali svaki ratnohuškački pir, pljačku i subverziju od strane srpskih vlasti posljednjih 35 godina. Naravno, za debele apanaže.

S obzirom da radi u službi kormupiranih ratnohuškača koji vladaju Srbijom unesrećujući srpski narod i region posljednjih 35 godina i da su im apanaže i materijalna, odnosno novčana blaga daleko ispred duhovnih od kojih su se odavno oprostili, tzv. SPC i njeni najviši funkcioneri predstavljaju školski primjer satanističke ideologije u praksi. Jer po izvornom biblijskom učenju Satana je gospodar materijalnog i materijalnih blaga, a satanizam je metafora za obuzetost tjelesnim i žudnjom za sticanjem ovozemaljskog bogatstva koje se glorifikuje kao najviša vrijednost.

Ovom prilikom podsjetićemo samo na neke od biznis poduhvata ove kriminogene, satanističke sekte, ogrezle u bludu, ratnohuškanju, bolesnom nacionalizmu i politikantstvu.

Investiraju u nekretnine

Nedavno smo saznali da je ova parapolitička organizacija investitor stambeno-poslovnog objekta u centru Beograda, koji je sagradila sa još dvije privatne firme.

Riječ je o luksuznom kompleksu u Ulici cara Dušana, u sklopu kojeg je izgrađeno 107 stanova, a koji još od novembra prošle godine čeka na upotrebnu dozvolu. Prema informacijama “Nove”, svi stanovi koji su bili u prodaji dobili su vlasnike još u vrijeme izgradnje i to za oko 4.000 eura po kvadratu, a sada se prodaju i za oko 5.000 eura!

Još u vrijeme korone ušla je u projekat zidanja stambeno-poslovnog kompleksa na uglu ulica Cara Dušana, Knićaninove i Skender begove. Kao investitori navedene su još dvije privatne firme “Tupanjac-Dedić investicije” i “Krug”, kao i osam fizičkih lica, među kojima su i vlasnici pomenutih firmi.

Ima se može se: Iako se duhovno raspada, tzv. SPC posluje nikad bolje

Kako se navodi u dostupnoj dokumentaciji, riječ je o kompleksu čija bruto površina iznosi 23.889 kvadrata, od čega nadzemni dio ima 15.896 kvadratnih metara. Sudeći po onom što piše u prijavi radova, SPC i firme sa kojima je ušla u ovaj projekat dobile su građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju postojećg objekta, kao i izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa koji će činiti dvije lamele.

Taj kompleks, prema dokumentaciji, ima 107 stambenih jedinica, 11 poslovnih, kao i tri podzemne etaže sa 148 parking mesta.

Takođe, dobar dio stanova, više od njih 20 i dalje se vodi na ”Patrijaršiju SPC”, bar prema interfonu.

Inače, 2018. godine tzv. SPC je bila investitor stambeno-poslovnog objekta na Novom Beogradu od 36.000 kvadrata sa 127 stanova. ”Crkva” je to gradila zajedno sa građevinskom PMC inženjering, kojoj je zapravo SPC ustupila svoje zemljište.

Vučić sipa milione u tzv. SPC

Milioni za SS

Tzv. SPC odavno važi za jedno on najprofitabilnijih preduzeća, koje u čitavom Regionu, posebno u Crnoj Gori, ima ogromno materijalno bogatstvo, a redovno kao mito za političku servilnost, dobija milione iz budžeta Srbije, ali i Crne Gore.

Vlada Srbije je u septembru prošle godine odlučila da takozvanoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi pokloni 4,5 miliona eura!  Kako su redovno pisali mediji u Srbiji, teško je izračunati koliko je novca SS u vrijeme vlasti Aleksandra Vučića dobila iz kase svih građana Srbije.

Vučić se svojevremeno hvalio da nijedna vlast nije toliko novca izdvajala za tzv. SPC kao njegova u posljednjih 50 godina. On je 2020. izjavio da je za tri i po godine za izgradnju operativnog centra SS – kodnog naziva Hram Svetog Save, odvojeno 43 miliona eura iz državne kase Srbije.

Kako su pisali srpski mediji, najveći iznos odvojen je u martu 2019 – oko 10 miliona eura, zatim je u julu 2020. izdvojeno oko 8,5 miliona eura, a nedelju dana kasnije još 1,7 miliona eura.

Koliko se tačno kao redovna donacija uplaćuje SPC nije poznato, a prema istraživanju Insajdera, država Srbija je od 2002. do početka 2017. izdvojila oko 90 miliona eura za potrebe svih crkava i vjerskih zajednica, od čega je ubjedljivo najviše dobila tzv. SPC.

Jedan od objekata SPC na crnogorskom primorju čija je izgradnja počela krajem 2022. a završena prošle godine

Crna Gora – zlatna koka

Tzv. SPC poznata je po poslu sa nekretninama i u Crnoj Gori gdje mlati milione. Inače Crna Gora važi za ”zlatnu koku” kada su u pitanju prihodi ove parareligijske organizacije. Crkva Svetog Đorđa u Podgorici, i imanje oko nje, koje se nalazi u jednom od najprestižnijih dijelova Podgorice, par stotina metara od centra grada, takođe je u vlasništvu MCP.

U njihovom vlasništvu je i plac crkve Svetoga Đorđa, na kome je izgrađena luksuzna zgrada od 52 stana, gdje je metar kvadratni stambenog prostora još prije nekoliko godina koštao preko 2.000 eura. Sad je ta cijena višestruko veća.

Crnogorska filijala tzv. SPC, Mitropolija crnogorsko-primorska, investitor je u više objekata na crnogorskom primorju uključujući i hotele. U Budvi imaju hotel i najmanje dvije stambene zgrade u kojima su ranije prodali preko stotinu stanova, a planiraju da grade i u Bečićima.

Da MCP vodi računa i ulaže u svoju imovinu, govori i podatak da je krajem 2017. godine od budvanskog Sekretarijata za urbanističko-tehničke uslove zatražila dozvolu  za gradnju na zemljištu pored crkve Sv. Petke.

Euri – jedini bog koga priznaje takozvana SPC

Važećim Detaljno urbanističkim planom  “Podkošljun“, na crkvenoj parceli od 4.518 kvadrata kraj gradske zaobilaznice, predviđena je gradnja stambeno-poslovne petospratnice od najviše  7.948 kvadrata.

Osim toga svaka ”oslobodilačka” vlada nakon 30. avgusta nije se libila da sipa milionske iznose u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. 

Bivša Abazovićeva Vlada, kao i Krivokapićeva, a sada i Spajićeva iz budžeta su za tzv. SPC  opredijelile skoro tri miliona eura. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Ovo je samo dio imovine i prihoda crnogorske filijale takozvane SPC koja se vodi kao Mitropolija crnogorsko-primorska. Čitav spisak imovine i prihoda je toliki da se teško mogu popisati, a treba pomenuti da samo od otetog crnogorskog manastira Ostrog u kasu tzv. SPC svake godine idu desetine miliona eura!

Perićeva vila na Dedinju je stoga samo kap u moru luksuza i razvrata u kojima je ogrezla takozvana SPC i simbol njihove potpune predaje satanizmu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BackovicE.
12.08.2024-14:13 14:13

Tuzno je to i istovremeno odvratno da jedan od znacajnoh poslodavaca u CG jeste SPC(poznatija kao SS, Svetosavska sekta ili Svetosavska co. Ltd.). Dritane nebilo ti ptosto!! Sram i stid da te bude!!

xxy
12.08.2024-17:10 17:10

Tu je sjediste Srpskog Patrijaha bilo i ranije i poslije smrti sadasnjeg tu ce biti i sledeci Patrijah , nije nista ovaj privatizovao kao crnogorski komunisti vile po Dedinju ili DPS/ovci po Crnoj Gori ,Milovo bogastvo steceno zloupotrebom polozaja na stetu naroda i drzave ostaje poslije Blazu i naslednicima ,ne drzavi narodu, to je razlika izmedju Vile srpskog Patrijaha i Vila ,Racuna ,Firmi ,Hidrocentrala ,poslovnih prostora ,Hotela itd koje su po Crnoj Gori otisle u privatne ruke.

Radovici
12.08.2024-17:16 17:16

Molim Boga i sv Vasiliju koga sam posjecivao dok 3/4 Crne Gore nije znalo da postoji .Da ih sve sprzi da nikada vise ne postoje.Oni su Sv Vasiliju namucili i ponizili zajedno sa ristom sotonom sto nikada niko nije ni u doba bilo kog sistema.

Pomoracnkcg
12.08.2024-18:18 18:18

Zašto će ti vila na Dedinju i tvom koljenici jahta BRADATI MAJMUNE – ne možete ih u grob ponijeti. stavite po jednu cijev u njihov grob da crvi izlaze da povraću od smrada od vas

LJUBO
12.08.2024-18:29 18:29

Važno je znati da iza “xxy” stoji niko drugi do JOVAN-JOCO MARKUŠ, kojeg Cetinjani, uz još nekih 10-12 nadimaka, s velikim razlogom zovu i “Kokošar”. Kad ugledate “xxy”, znajte da napisano stiže iz JOCOVOG pera, odnosno od KOKOŠAREVOG karaktera.

Jorgovan
12.08.2024-20:07 20:07
Reply to  LJUBO

Ti si onaj Ljubo što stopira od Cetinja do Budve…

xxy
12.08.2024-20:20 20:20
Reply to  LJUBO

Ljubo odgovaraj na temu kontraargumentima , nije bitno ko je Jovan Markus a ko xxy , nick name nije vazno ,odgovaraj cinjenicama i Markusu i drugima .

xxy
12.08.2024-20:27 20:27
Reply to  LJUBO

Cetinjani su olako postajali Dedinjani a sa Dedinja nije niko dosa na Cetinje , nisu ni Cetinjanima mrske vile na Dedinju nego im ne moze biti kao nekad , nema vise komunizma i otimanja , sad mozraju oteti u Crnu Goru ka i DPS politicari pa sa tim kapitalom kupiti za punu cijenu na Dedinje ,Vracar .i Beograd na vodi.

Jorgovan
12.08.2024-20:06 20:06

Kako tzv. SPC kada si tamo kršten dok si živeo u Beogradu u kome si se rodio ? Svi u tvojoj familiji su vernci SPC.

dpero
12.08.2024-22:39 22:39
Reply to  Jorgovan

Ajde cetnik ne prdiMRS!

Srebrenica
12.08.2024-22:19 22:19

najjaci smo

кача-венди