Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Preokret: Vlast u Glavnom gradu mora biti podređena građaninu, ne partijskim vrhuškama

Ističe da Glavni grad konačno može doći do rukovodstva koje je, ako ništa drugo, a ono provjerljivo, koje polaže račune građanima i koje ne troši naše vrijeme na velika obećanja koja vidimo samo u audio-vizuelnim prezentacijama, dok se ne drže ona koja su data na prethnodnim izborima

Na predstojećim podgoričkim izbrima, građani imaju priliku da zaustave ubrzani trend u kome partije odlučuju doslovno o svemu – od zapošljavanja, do toga kad i koliko ćemo dobiti odgovora na bio koji dopis, ako ga i dobijemo uopšte, navodi Nebojša Marković, kandidat Pokreta Preokret za obornika na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.

Ističe da Glavni grad konačno može doći do rukovodstva koje je, ako ništa drugo, a ono provjerljivo, koje polaže račune građanima i koje ne troši naše vrijeme na velika obećanja koja vidimo samo u audio-vizuelnim prezentacijama, dok se ne drže ona koja su data na prethnodnim izborima.

“Nama treba vizija razvoja grada gdje je prepoznat i duh i karakter Podgorice. Potrebno je da čujemo građane da kroz lokalne referendum oni odlučuju o ključnim pitanjima za razvoj grada. U najkraćem: potrebno je da se gradom upravlja najdirektnijom mogućom voljom građana, a ne političkih vrhuški koje opšti interes podređuju partijskom.Preokret donosi viziju našeg grada u kojem treba da živimo u okruženju bez gužvi u saobraćaju, sa normalnim putevima i saobraćajnicama, čistim i zelenim prostorima i parkovima. Želimo da postanemo najzeleniji grad, grad kulture, grad sporta, i grad zdravog i normalnog života. Želimo da naš grad bude grad osmijeha, gdje svako može živjeti život dostojan čovjeka. Naš prioritet je da uprava služi građanima, da bude transparentna i odgovorna. Želimo da naš grad postane zajednica u kojoj se osjećamo uvaženo, gdje se brinemo jedni o drugima”, navodi Marković.

Vjeruje da svaki građanin zaslužuje priliku za srećan i ispunjen život, gdje se rad i trud nagrađuju, gdje se vrijednuju kultura, sport, zdravi stilovi života.

“Budimo grad sa smislom, grad u kojem želimo da naša djeca rastu i razvijaju se, grad u kojem svaki dan donosi novo nadahnuće i mogućnost za napredak. Samo zajedno, sa jasnim ciljevima, konkretnim planom i posvećenošću svakog pojedinca, možemo ostvariti ovu viziju. Podržimo jedni druge i zajedno gradimo bolju budućnost za sve nas”, navodi Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve