Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Predstavnici Vlade Češke posjetili Atlantski savez: Dogovoreno intenziviranje komunikacije

Sastanak je imao za cilj jačanje bilateralne saradnje i razmatranje ključnih pitanja koja se tiču političke, društvene i bezbjednosne situacije u našoj zemlji, saopšteno je iz ASCG

Predstavnici Vlade Češke posjetili su u sklopu svoje posjete Crnoj Gori i Atlantski savez Crne Gore (ASCG), a sastanak je imao za cilj jačanje bilateralne saradnje i razmatranje ključnih pitanja koja se tiču političke, društvene i bezbjednosne situacije u našoj zemlji, saopšteno je iz ASCG.

Kako su kazali, češku delegaciju predvodili su češki ministar saobraćaja Martin Kupka i ambasadorka Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, a sa njima su razgovarali predsjednica upravnog odbora ASCG Milica Pejanović-Đurišić i izvršna direktorica ASCG Azra Karastanović.

“Tokom sastanka bilo je riječi o trenutnoj političkoj i društvenoj situaciji u Crnoj Gori, uključujući izazove sa kojima se suočava Crna Gora kao članica NATO. Istaknuti su i bezbjednosni izazovi i perspektive za napredak Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji, a obje strane su istakle značaj kontinuiranih reformi i prilagođavanja evropskim standardima. Razgovarano je o rastućim prijetnjama od stranog malignog uticaja, uključujući dezinformacije, propagandu i sajber napade”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, zajednički je naglašena potreba za jačanjem otpornosti društva, te za međunarodnom saradnjom na polju sajber bezbjednosti.

Predstavnici delegacije su se tokom posjete Atlantskom savezu Crne Gore upoznali i sa djelovanjem Digitalnog forenzičkog centra (DFC) i kontinuiranim aktivnostima DFC-a na suzbijanju dezinformacija, propagande i stranog malignog uticaja u Crnoj Gori.

“Na kraju sastanka dogovoreno je intenziviranje komunikacije i ostvarenje potencijalne saradnje na zajedničkim ciljevima, kao i povezivanje i čvršća saradnja sa eminentnim think tank organizacijama iz Češke koje dijele vrijednosti Atlantskog saveza Crne Gore, što bi doprinijelo razmjeni znanja i iskustava te jačanju bilateralnih odnosa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve