Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo DNP-a jednoglasno za Sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštin

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije jednoglasno je donesena odluka da se podrži Sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz DNP-a

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije jednoglasno je donesena odluka da se podrži Sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz DNP-a.

“Ovom odlukom DNP je još jednom pokazala državnički karkater i bez obzira na dug i iscrpljujući pregovarački proces, pokazala da joj nikad nisu bile primarne funkcije u svom ideološkom i političkom djelovanju što potvrdjuje i Koalicioni sporazum. Ostajući privrženi svom programu i uvjerenju, očekujemo da ćemo dati puni doprinos napretku i društvenoj koheziji naše države”, kaže se u saopštenju.

Takođe, dodaju, vjeruju da je vrijeme podjela i vještačkih tenzija daleko za nama, i da svima treba da bude cilj Crna Gora – građanska država u Evropskoj uniji.

“DNP je spremna da u tom procesu da svoj puni doprinos. Istovremeno iskazujemo zadovoljstvo i ponos što je upravo lider DNP – a Milan Knežević predvodio izbornu listu ZBCG koja će participirati u vladi i čiji će kandidat Andrija Mandić biti izabran za predsjednika Skupštine”, ističe se u saopštenju.

Predsjedništvo DNP – a je na današnjoj sjednici donijelo i odluku o održavanju Trećeg Kongresa koji će se održati 23. decembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve