Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

POSLIJE BUDVE SAMI NE SMIJU NIĐE: Nesposobnost i pad rejtinga sakriveni iza koalicije

Poniženje koje je sinoć ozvaničeno sasvim je očekivano - aktuelna gradonačelnica neće predvoditi listu PES-Demokrate. Samo to je dovoljan podatak da građani Podgorice budu načisto ko je i kako vladao, jer izostajanje gradonačelnice iz redova vladajuće partije sa čela liste je nedvosmisleno priznanje kako je ‘’uspješno’’ vodila Glavni grad. Ali ni eloksirani ministar Mujović, koji je sinoć trijumfalno proglašen za nosioca liste, neće proći ništa bolje nego što bi Injac.

Piše: Neven Mitrović

Dok se pisao ovaj tekst, već je bilo izvjesno na koji način će PES izaći na izbore – sakriven iza koalicije, jer sami poslije Budve ne smiju niđe.

Da su kukavički odustali od samostalnog nastupa potvrdili su sinoć zajedničkim saopštenjem u kojem je navedeno da je na sjednicama Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru.

Sasvim očekivano što su se spojile ove dvije partije mlađanih diletanata bez programa i načela, jer koalicija je bila nužnost nakon što sve ankete govore o vrtoglavom padu podrške strankama Milojka Spajića i Alekse Bečića.

Spajić i Bečić već žrtvovali Mujovića: Eloksirani ministar će biti zaštitno lice najgoreg izbornog rezultata koji je jedna vladajuća koalicija imala u Podgorici

I ne čudi što je tako, jer je građanima preko glave njihovih laži i demonstracije nesposobnosti, kojih je u svega godinu dana samo u Podgorici bilo toliko da ih ne možemo pobrojati u pet tekstova.

Ali krenimo redom. Najprije je za gradonačelnicu izabrana nesposobna i prilično nedorasla Olivera Injac, nekadašnji sigurni glasač DPS-a iz vojnog sektora, koja je ‘’prelećela’’ poslije 30. avgusta 2020. godine. Kako je bila nesposobna kao ministarka odbrane, takvu praksu je nastavila i u Podgorici.

Za one koji ne prate, Glavni grad Crne Gore je idealan za vođenje. Preko 130 miliona eura na raspolaganju, sva javna preduzeća likvidna i jaka, sa oko 112.000 stalno zaposlenih, bez prevelikog pritiska na lokalni javni sektor, jer je skoro cijeli državni skoncentrisan baš u Podgorici. Pa je Demokratama bilo lakše da zapošljavaju u CEDIS-u i Pošti, a ne u Tržnicama i Pijacama.

I što je uradila Injac za godinu i po? Baš ništa. Postavila nesposobnog Denisa Hota za direktora Čistoće, samo da pokaže da od čistog grada može napraviti Bangladeš. I čisto da pokaže zbog čega je i dobio otkaz u tom preduzeću.

Olivera Injac i jedan od njenih najvjernijih saradnika, maskota srBske ugroženosti u Crnoj Gori Vladislav Dajković – Dajko

Slično je bilo i sa Vodovodom, sa Deponijama, sa Službom zaštite, Turističkom organizacijom… Uostalom, kad je Vladislav Dajković – Dajko vječito ugroženi profesionalni Srbin i jedna od maskota Vučićeve tabloidne propagande, najprepoznatljiviji kadar lokalne podgoričke vlasti – jasno je da tu sreće nema i da je bilo samo pitanje dana kad će sistem da se uruši.

Pored svega, Podgorica nije imala ni socijalni ni zabavni život, galerije, muzeji i Biblioteka su služile kao mjesto pod suncem za Emila Labudovića i slične aveti devedesetih, a Podgoričani su na festival, koncerte i novogodišnju zabavu išli na Cetinje, u Bar ili Kotor.

Koliko je stanje loše, dovoljno govori da je i pomenuti Hot odlučio da napusti PES. Kad najgori u ekipi ode, možete misliti kakvi su ovi koji ostaju.

Zbog toga je očekivano poniženje koje je sinoć ozvaničeno –  aktuelna gradonačelnica neće predvoditi listu PES-Demokrate. Samo to je dovoljan podatak da građani Podgorice budu načisto ko je i kako vladao, jer izostajanje gradonačelnice iz redova vladajuće partije sa čela liste je nedvosmisleno priznanje kako je ‘’uspješno’’ vodila Glavni grad.

Saša Mujović Eloksirani: Ako je obećao da će Podgoricu voditi kao Ministarstvo energetike, onda se Glavnom gradu ne piše dobro ako kojim slučajem postane gradonačelnik, što je malo vjerovatno s obzirom na podršku

Zbog toga ni eloksirani ministar Saša Mujović, koji je sinoć trijumfalno proglašen za nosioca liste, neće proći ništa bolje nego što bi Injac. Nesposobni ministar energetike će se pamtiti po skandaloznom ugovoru za Željezaru, po tome da je u njegovom mandatu isključena struja za pola regije i da je bio obična pudlica Mića Đukanovića iz NSD, koji ga je vodao od Trebinja do Pala da bi nam ovaj prodavao maglu o saradnji, naravno u okvirima ‘’srpskog sveta’’ koji su zajedno (g)radili.

Ako će voditi Podgoricu kao što vodi ministarstrvo energetike, onda je jasno o kakvom se kadru radi i što čeka Glavni grad ako spletom nesrećnih okolnosti Mujović zasjedne u fotelju gradonačelnika.

Zbog toga je bitno da Podgoričani izaću masovno na izbore, kako bi kaznili bahatu i nesposobnu vlast, jer ovaj put se ne radi o identitetskim pitanjima niti o tome ko se kako nacionalno i vjerski izjašnjava – već o tome da najveću Opštinu u Crnoj Gori ne smiju više da vode diletanti za koje je uspjeh koji objavljuju u zvaničnom saopštenju, podatak da su ulice očišćene i travnjaci u gradskim parkovima pokošeni.

Ako se bude mjerilo prema dosadašnjem učinku, jedina logična stvar je da se novoformirana ‘’trula koalicija’’ PES-Demokrate prigodno isprate, sve sa onim crkvenim stubićima koje su postavili po cijelom gradu, da bi se neko dobro ugradio.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.08.2024-16:36 16:36

…definitivno ova KOALICIJA nije za CG !
Ko se fata sa Demokratama ne moze misliti nista dobro ni za PG ni za CG !
/najbolje su ga procijenili Hrvati i dali mu “naljepnicu” da nije za njih a ko je bistar ,nije glup, ni za CGoru ! otvorite oči i uši građani PG !

UDG
28.08.2024-19:13 19:13

Evo Injac kao na pokajanje.
Jesu li ovo nju sahranili ili ne zna
što se dešava?
Što je ovo blenula fala Bogu?