Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Popović Moškov: Izdavanje građevinskih dozvola vrati lokalnim upravama

''Prvi i osnovni dokument za razvoj bilo čega , počev od biznisa pa do razvoja opštine je dokument koji se zove Vizija razvoja grada (opštine)''

Gradska vlast mora insistirati da se izdavanje građevinskih dozvola vrati lokalnim upravama, a ne da nam iz Podgorice diktiraju izgradnju grada, saopštila je Ljiljana Popović Moškov, kandidatkinja za odbornicu na listi grupe građana “Čuvari grada” – Kotor.

”Prvi i osnovni dokument za razvoj bilo čega , počev od biznisa pa do razvoja opštine je dokument koji se zove Vizija razvoja grada (opštine).To je dokument dugoročnog karaktera i obuhvata odgovor na pitanje “Gdje i kako se vidimo za 5-10 ili više godina”. Kada je u pitanju poslovni sektor, taj dokument donosi vlasnik subjekta, a kada je u pitanju Opština taj dokument donosi lokalna uprava. Za razliku od prvog, ovaj vezan za grad ne smije da samostalno definiše onaj ko je na vlasti, već on mora biti definisan zajednički, od strane građana, od strane svih parlamentarnih grupa i stranaka i kroz vođenje široke javne diskusije”, navela je Popović Moškov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve