Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Popović: Kontinuiranim radom do unapređenja rodne ravnopravnosti

Sastanak je započeo dobrodošlicom i uvodnim riječima Gurdun Kramer, rukovoditeljke programa, koja je istakla značaj saradnje i zajedničkog delovanja u borbi za rodnu ravnopravnost

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, učestvovala je danas na sastanku uoči Foruma o rodnoj ravnopravnosti pod nazivom „Feministička razvojna politika – Pristup za ubrzanje EU integracija Zapadnog Balkana”, koji će se održati sjutra. Popović je tom prilikom istakla konkretne korake koje je preduzeo Ženski klub Skupštine Crne Gore i naglasila potrebu za kontinuiranim radom na unaprjeđenju rodne ravnopravnosti, kao i ulogu koju institucije i društvo imaju u ovom procesu.

Ovaj važan događaj, kako je navedeno u saopštenju Skupštine Crne Gore, okupio je ključne aktere iz različitih sektora kako bi se razgovaralo o pitanjima rodne ravnopravnosti u okviru Berlinskog procesa.

Sastanak je započeo dobrodošlicom i uvodnim riječima Gurdun Kramer, rukovoditeljke programa, koja je istakla značaj saradnje i zajedničkog delovanja u borbi za rodnu ravnopravnost.

Tokom sastanka, posebno je naglašena prezentacija procjene rodne ravnopravnosti, koja je sprovedena prema metodologiji Kvinna till Kvinna.

“Ova prezentacija obuhvatila je ključne nalaze i uvide, koji su od suštinskog značaja za dalji razvoj strategija usmjerenih ka unaprjeđenju položaja žena u društvu”, naveli su iz Skupštine.

U okviru sastanka, navodi se da su učesnici imali priliku da razmijene mišljenja i preporuke, što će doprinijeti formulisanju konkretnih koraka.

Dodaje se da je Marigona Hoti predstavnica GIZ-a, sumirala ključne tačke dana uz obezbjeđenje logističkih detalja za sjutrašnji događaj.

Navodi se da je Popović istakla konkretne korake koje je preduzeo Ženski klub Skupštine Crne Gore i naglasila potrebu za kontinuiranim radom na unaprjeđenju rodne ravnopravnosti, kao i ulogu koju institucije i društvo imaju u ovom procesu.

Na marginama sastanka dodaje se da je Popović obavila brojne razgovore sa istaknutim poslanicama, ministarkama i predstavnicama građanskog i biznis sektora Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
19.09.2024-05:28 05:28

Kontnuirano radiš na NA UNIŠTENJU CRNOGORACA I CRNOGORKI, NA UNIŠTENJU CRNE GORE, NA UNIŠTENJU SVEGA LJUDSKOG, TO FEST NESRPSKOG!