Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

PLJAČKA MORSKOG DOBRA: Mikijelj, uzdanica Mandića i Kneževića, za reprezentaciju dnevno trošio ”skromnih” 287 EURA!

Na šta je odlazio taj novac nema informacija, ali je veliki udio trošenja preko biznis kartice vrlo indikativan, pa se sumnja da je riječ o nenamjenskom trošenju državnog novca

Poslovanje JP Morsko dobro trebalo bi da bude pod pažnjom nadležnih državnih organa, upozoravaju mnogi sa javne scene. Kompanija u državnom vlasništvu pod kontrolom je prosrpskih partija Nova srpska demokratija Andrije Mandića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

Direktor Morskog dobra je Mladen Mikijelj koji je bio i nosilac liste na posljednjim majskim izborima u Budvi ispred koalicije Mandića i Kneževića. Kako nakon tih izbora nije došlo do formiranja vlasti, zakazani su novi izbori za 17. novembar. Mikijelj će vjerovatno opet biti kandidat za nosioca liste, što je sporno ne samo zbog lošeg izbornog rezultata koji je ostvario, već i zbog njegovog poslovanja u JP Morsko dobro koje je vrlo problematično.

Potpredsjednik SDP i odbornik te partije u budvanskom parlamentu Petar Odžić je nedavno iznio podatke koji su vrlo problematični, a tiču se poslovanja JP Morsko dobro.

”Vaš neto profit u prošloj godini je manji za 12 odsto. Povećali ste operativne troškove. Gospodine Mikijelj vi se smijete, znate, zašto se smijete, zato što ne znate. Vi ste potpisali završni račun u kojem ovo piše. Ovo su podaci iz završnog računa gospodine Mikijelj. Vi ste 105.000 eura potrošili na reprezentaciju, od toga 30 odsto na biznis karticu i potpuno ste u pravu da se sada upravlja jednako kao u vrijeme ondašnjeg DPS, ne ovog DPS. Znate li zašto, zato što iste firme kradu iz istih javnih ustanova, potpuno iste firme”, saopštio je Odžić sredinom avgusta.

Profesionalni ”ugroženi” Srbin Mladen Mikijelj: Voli da troši državni novac

Kada se cifra od 105.000 eura za reprezentaciju podijeli sa ukupnim brojem dana u godini (365), dolazimo do podatka da je Mikijelj dnevno trošio 287 eura!! Na šta je odlazio taj novac nema informacija, ali je veliki udio trošenja preko biznis kartice vrlo indikativan, pa se sumnja da je riječ o nenamjenskom trošenju državnog novca.

Međutim, nije ovo jedini slučaj o sumnjama o nenamjenskom trošenju novca.

Podsjetimo, u aprilu ove godine odgovarajući na pitanja poslanika tadašnji ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, direktno je napao Mladena Mikijelja, otvoreno insinuirajući da je u JP Morsko dobro došlo do nenamjenskog trošenja sredstava.

U saopštenju DPS tada su saopštili da je Odović javno dao riječ da će ispitati cjelokupni postupak izgradnje platoa ispred Starog grada u Ulcinju prilikom čega je, kako navodi, došlo do očigledne zloupotrebe i nenamjenskog trošenja sredstava, budući da je cijena radova zvanično iznosila 958.000 eura, a da je tadašnji ministar dobio informacije od procjenjivača da ti radovi ne vrijede više od 300.000 eura.

Marko Bato Carević: Mora da je ponosan na Mikijelja

“Ovakvim odgovorom Odović je jasno nacrtao krivičnopravnu odgovornost Mikijelja. Ipak, ne očekujemo da će tužilaštvo smoći snage da konačno počne da se bavi poslom iz svoje nadležnosti jer je očigledno zauzeto političkim progonom neistomišljenika”, poručili su tada iz DPS-a.

Ovakve kontroverze koje prate rad Mikijelja ne trebaju da čude, s obzirom da je on u martu 2021. godine postavljen za dikretora Morskog dobra, a sumnjalo se da je imenovan po diktatu tadašnjeg predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića.

Svako ko iole poznaje političke prilike, ako ćemo diplomatski, zna da je Mikijelj osoba od povjerenja Carevića. Ukoliko to prevedemo na jezik mještana Budve Mikijelj je “Batov potrčko”. Kada uzmemo u obzir da je Carević čovjek za koga se vezuju brojne kriminalno-koruptivne radnje, prije svega one sa otuđivanjem državnog zemljišta, nije ni čudo što se i njegov pulen Mikijelj dovodi u vezu sa malverzacijama.

Sve u svemu, Bato mora da je ponosan na svog pulena.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve