Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

PES: Životni standard, vladavina prava i evropske integracije jedine teme koje će ostati u fokusu 44. Vlade

Naglašavaju da dobijanje pozitivnog IBAR-a i poruke koje dolaze od šefova najrazvijenijih država Evropske unije, potvrda su da je crnogorska Vlada u saradnji sa Skupštinom Crne Gore postigla konkretne rezultate za veoma kratko vrijeme, čime se deblokirao rad pravosudnih institucija, a time i ubrzao integracioni put u EU

Svaka ekstremizacija i podsticanje tema koje dižu tenzije u društvu, istovremeno usporavaju dinamiku razvoja i procese evropskih integracija za koje postoji opšti društveni konsenzus, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad PES.

“Stoga, očekujemo odgovornost od svih društveno-političkih subjekata koji se zalažu da naša zemlja bude punopravna članica Evropske unije, tu posvećenost demonstriraju i kroz buduće djelovanje. Unapređenje životnog standarda, afirmacija vladavine prava i uspješne evropske integracije jedine su teme koje će ostati u fokusu 44. Vlade u kojoj okosnicu čini Pokret Evropa sad”, ističu u PES-u.

Naglašavaju da dobijanje pozitivnog IBAR-a i poruke koje dolaze od šefova najrazvijenijih država Evropske unije, potvrda su da je crnogorska Vlada u saradnji sa Skupštinom Crne Gore postigla konkretne rezultate za veoma kratko vrijeme, čime se deblokirao rad pravosudnih institucija, a time i ubrzao integracioni put u EU.

“Odluka operativnog odbora Zapadnobalkanskog investivionog okvira da se Crnoj Gori odobri 75 miliona eura za energetiku i zaštitu životne sredine, te podrška Evropske komisije od 100 miliona eura za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice jasne su poruke i dokazi koliko Crna Gora ima benefita od evropskih integracija. Podsjećamo da će narednih dana biti odobrena i reformska agenda, na osnovu koje će Crnoj Gori biti dostupno dodatnih oko 400 miliona eura, što znači da ćemo za svega devet mjeseci rada ove Vlade, od Evropske komisije, imati na raspolaganju preko pola milijarde eura”, istakli su iz PES-a.

Podaci da za prvih pet mjeseci imamo budžetski suficit i rekordnu turističku posjetu jesu uvertira za mjere koje će dodatno unaprijediti životni standard građana kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2.

“Vladavina prava i akcije koje sprovode nezavisni tužilački organi, a što je praćeno i priznanjima od naših međunarodnih partnera, dokaz su da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da su nezavisne institucije jače od bilo kog pojedinca”, zaključili su u PES-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
13.07.2024-12:56 12:56

Sve vam je zasnovano na neistinama, ili ako volite više, obrnutim istinama. Uništavate Crnu Goru maestralno. Izigranoj EU uzimate pare, te pare proslijeđujete srpskom okupatoru ka i cijelu Crnu Goru, zajedno sa svim njenim bogatstvom, Crnogorcima i Crnogorkama. Najveći ste neprijatelj Crne Gore, u koju ubrzano uvodite srbizam, praideologiju fašizma. Vaša vlada, sudtsvo, zakonodavstvo. usmjereni su i koncetrisani na uništavanje Crnogoraca i Crnogorki, na neviđenu u svijetu pljačku i kriminal i korupciju, koja u policiji i NATO vojsci ima snažan podupirač! TRENUTNO STE SVJETSKI ŠAMPIONI PREVARA, NEISTINA, NEZNANJA, NESPOSOBNOSTI, PRIMITIVNOSTI, SIROVOG I SOFISTICIRANOG NASILNIŠTVA!