Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

PES: DPS postao antisistemska partija

''DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima''

Dok nadležne institucije skoro svakodnevno razobličavaju nepočinstva bivšeg režima, a aktuelna Vlada i skupštinska većina prave istorijske rezultate, u DPS-u se gasi i posljednji tračak nade da će u bližoj budućnosti biti dio vlasti, ocijenili su u Pokretu Evropa sad (PES).

“U tom ključu treba tumačiti i današnje poteze DPS-a, a kakvi nas još sve ekstremistički potezi očekuju, ostaje da vidimo, jer je ovo očigledno tek početak DPS-ove inventivnosti u anti-institucionalnom ponašanju”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, današnji tragikomični performans kolega iz DPS-a samo je dodatno potvrdio ono što građani Crne Gore već godinama shvataju – “da je DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima”.

“Nažalost, ne treba se zavaravati da je današnje sprječavanje normalnog rada Skupštine samo očajnički cirkus političkih gubitnika, već je bjelodani znak urušavanja DPS-a, koji sve češće gubi strpljenje za demokratsku i racionalnu raspravu, a potpuno odsustvo ideja počinje da nadomješta agresijom i iživljavanjem nad institucijama države Crne Gore”, naveli su iz PES-a.

Sada je, dodaju, svima sve jasno, “pa čak i onima koji su možda do juče bili zavedeni evropejskom šminkom i blaziranom uštogljenošću nasljednice Komunističke partije Crne Gore”.

“Istina je u stvari da je proevropska orijentacija DPS-u pogodna samo dok u pozadini može da nesmetano operacionalizuje spregu politike i organizovanog kriminala”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
01.07.2024-19:53 19:53

Vama u svetosavskom pokretu PES je ime MUC,posebno onoj ludaci kucki Nedovic “trebi”za euro monetu,voli onu rabotu(tajno)ali i eurice za “uslugu”,no “dobro je to”dako skine mrak sa oci.

HercegNovi
01.07.2024-20:00 20:00

Haha,hoće kao ona Jeca iz Kavačkog klana da ovo smjesti na teren terorizma.E neće da može.Moraćete pohapsiti preko 100000 ljudi.Uskoro…

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
02.07.2024-07:48 07:48

Opet nešto lagite…Izgleda da im je laganje partijska agenda…