Petak, 20 Septembra, 2024
Rubrika:

Perunović: Evropski savez za sportsko-rekreativne zone u svakom kvartu Podgorice

Kako je kazao ukoliko u određenim djelovima grada usljed manjka prostora ne bude mjesta za takav sadržaj, onda je ideja da se izgrade otvorene teretane sa spravama za vježbanje u prirodi

Kao buduća gradska uprava nastojaćemo da se u svakom kvartu u Podgorici izgradi sportsko-rekrativna zona, poručio je Ivan Perunović, kandidat za odbornika na listi „Evropski savez Boris Mugoša (SDP SD, LP i građani) Podgorica za primjer”.

Kako je kazao ukoliko u određenim djelovima grada usljed manjka prostora ne bude mjesta za takav sadržaj, onda je ideja da se izgrade otvorene teretane sa spravama za vježbanje u prirodi.

– Teretane na otvorenom odavno su stekle popularnost i proširile se parkovima širom svijeta. Vježbanje na suncu i čistom vazduhu sve je popularnije i kod nas, posebno imajući u vidu da je Podgorica grad sa velikim brojem sunčanih dana u godini i značajnim prostorom sa zelenim površinama. Moramo omogućiti sugrađanima, naročito mladima, da sa prvim sunčanim danima mogu da se rekreiraju na otvorenom, radije nego da
vježbaju u zatvorenom prostoru – navodi on.

Na taj način, kaže Perunović, stvoriće se pretposavke za njegovanje zdravih stilova života kod naših građana, bilo da se radi o profesionalnim sportistima, rekreativcima i mlađim naraštajima.

– Obezbijedićemo da pomenute zone za rekreaciju budu opremljene modernim mobilijarom za vježbanje sa savremenim ‘anti vandal’ sertifikovanim spravama koje će omogućiti rekreativcima i onima koji se aktivno bave fitness-om da treniraju i rade na sebi i svom zdravlju – zaključio je Perunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve