Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

Opština Danilovgrad: Dokazali smo da radimo u službi građana, vodimo računa o svakom euru iz budžeta

Podsjećamo uvažene građane da su pripremne procedure za izvođenje svih navedenih radova u toku i da očekujemo početak u narednih desetak dana, nakon čega ćemo dobiti bezbjednije i modernije saobraćajnice u našem gradu

Nakon što je Opštinski odbor SDP Danilovgrad pozvao rukovodstvo Opštine Danilovgrad da pronađu model kojim bi omogućili redovno servisiranje tekućih troškova i izvođenje hitnih radova koji ugrožavaju bezbjednost mještana i posjetilaca Danilovgrada, reagovali su iz opštine poručujući da su dokazali što znači raditi u javnom interesu i u službi građana jer, kako navode, vode računa o svakom euru iz Budžeta.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Poštovana gospodo iz OO SDP Danilovgrad, Opština Danilovgrad je kao i većina lokalnih samouprava u državi u nezavidnoj finansijskoj situaciji koja je uzrokovana ekonomskom krizom, ali i lošim odlukama 42. Vlade Crne Gore. Ipak, Opština je u posljednje četiri godine uspjela da konsoliduje finansije i da ostvarenja Budžeta budu na zavidnom nivou.

Zato su Vaši navodi o netransparentnosti, kašnjenu zarada i izmirivanju dugova za električnu energiju začuđujući, jer se mogu lako i jednostavno provjeriti kod zaposlenih, ali i nadležnih institucija.

Nažalost kad govorite o „zatvaranju očiju“, vjerovatno ste posmatrajući se u ogledalu nekako prepoznali Opštinu Danilovgrad. Jer da ste i sa povezom preko jednog oka pogledali, vidjeli bi da smo više puta sanirali udarne rupe na asfaltu, a da smo zbog izuzetno povećanje frekvencije saobraćaja ulicama Bokeških brigada i Lazara Đurovića, uzrokovanom rekonstrukcijom magistralnog puta Danilovgrad – Podgorica, odlučili da saniramo kompletnu saobraćajnicu od Autobuske stanice do Doma zdravlja, kao i dio ulica Blaža Markovića i Bijelog Pavla.

U sklopu ovog tendera predviđena je i sanacija oštećenih trotoara u užem centru grada. Vrijednost ovih radova je 150.000 eura.

Takođe, završen je i tender za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Njegoševe, Bokeških brigada i Vlajka Đuranovića vrijedan 360.000 eura, a izvođač je kompanija „Avio Petrol“.

Podsjećamo uvažene građane da su pripremne procedure za izvođenje svih navedenih radova u toku i da očekujemo početak u narednih desetak dana, nakon čega ćemo dobiti bezbjednije i modernije saobraćajnice u našem gradu.

Kao što vidite gospodo iz OO SDP Danilovgrad, nijeste morali tražiti model kako riješiti postojeće probleme, već na Vaše proizvoljne i blago rečeno neistinite opaske iz reagovanja, mogli ste pronaći odgovore na sajtu Opštine i CeJN-a. Dakle taj „model“ odavno primjenjuje Opština Danilovgrad, a to je transparentan rad u interesu svih građana naše Opštine.

Opština Danilovgrad je pokazala i dokazala što znači raditi u javnom interesu i u službi građana, jer vodimo računa o svakom euru iz Budžeta, radimo odgovorno što je i dokazano kontrolom DRI i redovne revizije, pa je zato mnogo urađeno na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana, iako imamo brojne opstrukcije od, nažalost, političko-građanskih aktivista u pokušaju, a koji su te svoje ambicije do sada skrivali udobno smješteni u državnim i lokalnim institucija njima omraženog sistema. Ali o tome, vrlo brzo i potpunije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve