Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Odbornički klub PES: Pokret za Podgoricu informisan o odlaganju razgovora

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić kazala je da je danas bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i PES-a, te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali ''bez objašnjenja''

Odbornički klub Pokreta Evropa sad (PES) tvrdi da su Pokret za Podgoricu uredno informisali da se odlažu današnji neformalni razgovori.

Podsjetimo, odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić kazala je da je danas bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i PES-a, te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

“Iako još uvijek bivše kolege iz PES-a nisu dostavile pisanu formu zahtjeva, iz razgovora se naslućuje da će predmet pregovora biti raspodjela funkcija. U međuvremenu je javnost iz redova Pokreta za Podgoricu dobila uvjeravanja da funkcije nisu uslov za saradnju u glavnom gradu, pa to pitanje nije bilo primat razmatranja u prethodnom periodu”, navode iz PES-a.

Smatraju da fokus aktuelne većine treba da bude na razvoju grada umjesto, kako kažu, pregovora o funkcijama uoči svake sjednice u Skupštini Glavnog grada.

“Ipak, smatramo da je ishitrena javna reakcija naših kolega i da se zbog pregovora o funkcijama ne treba dovoditi u pitanje redovan rad lokalne samouprave”, zaključuju u PES-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve