Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

O OBRAZOVANJU, FALSIFIKOVANIM DIPLOMAMA I LAŽNOM MORALU PES-a: Mujoviću gradonačelnik ne može biti bez diplome, ali može ministar

Zbog javnosti bi bilo dobro da svi ministri objelodane stepen obrazovanja i gdje su ga stekli. U protivnom, kandidat za gradonačelnika Mujović bi mogao da pojede riječi koje je uputio Rakčeviću.

„Mislim da je suludo pričati da on (Luka Rakčević) sa ovim referencama može da bude i kandidata za gradonačelnika. Znate, vi ako treba da date bilo kakvu stručno mišljenje, stručnu ekspertizu, iza vas treba da stoji neki nivo znanja. Kakav će nivo znanja iz oblasti ekonomije, iz oblasti agronomije iz oblasti bilo čega da pruži gospodin Rakčević“, pitao je kandidat za gradonačelnika na listi Pokreta Evropa sad i Demokrata Saša Mujović kandidata liste Pokret za Podgoricu i URA, Luku Rakčevića tokom predizbornog sučeljavanja nosioca  lista.

Mnogi bi rekli, legitimna dilema profesora doktora Mujovića, da ne dokazuje svu licemjernost partije kojoj pripada. Da je Mujović čovjek od stava i riječi, prvo bi to pitanje uputio svom kolegi, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimiru Jokoviću, za koga sva javnost zna da nema završen fakultet. Javnosti takođe nije poznato da li je Mujović svoje dileme o „nivou znanja, stručnog mišljenja i stručne ekspertize“ uputio Vladi Crne Gore kada se raspravlja o nekom dokumentu koji je kandidovalo ministarstvo poljoprivrede i ministar Joković. Ono što je ipak poznato je da je Mujović hvalio kolegu Jokovića prilikom razgovora sa Republikom Srpskom oko valorizacije potencijala Bilećkog jezera.

Luka Rakčević i Vladimir Joković: Ministar može sa sumnjivom diplomom srednje škole, gradonačelnik ne, po Mujoviću

“Veliko mi je zadovoljstvo što će se u cijelu proceduru i cijelu priču uključiti i ministar Joković jer je dio koji se tiče vodoprivrede pod ingerencijom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Nadam se i tu vrlo kvalitetnom, dobitnom rješenju za Crnu Goru, tako da sa velikim optimizmom završavamo ovaj razgovor”, govorio je tada Mujović.

Dakle, po logici profesora Mujovića, srednjoškolac ne može da bude kandidat za gradonačelnika ali može biti ministar sa kojim je Mujoviću zadovoljstvo da radi.

Ministri iz redova Pokreta Evropa sad vole da se hvale akademskim stepenom obrazovanja, pa tako Mujovićeva koleginica ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić- Stojanović od početka svog mandata “vodi bitku” sa lažnim diplomama. Nedavno je izjavila da su do sada donešene 34 osuđujuće presude za posjedovanje lažnih diploma. Jakšić Stojanović je ukazala da kazne za posjedovanje lažnih diploma “nisu bezazlene i da predviđaju i do pet godina zatvora”.

“To je ozbiljno krivično djelo. Takvim pojavama nema mjesta u društvu i važno je poslati javnosti takvu poruku”, rekla je Jakšić -Stojanović.

Novica Vuković i Milojko Spajić: Sumnjiva diploma i sumnjivi moral

U javnosti se međutim spekuliše da ministarka ne bi trebalo da ide dalje od „svog dvorišta“. Navodno u Vladi, među ministrima, ima i onih čije su diplome sumnjive, i to na važnim položajima. Sve više se pominje i ime ministra finansija Novice Vukovića za koga pojedini tvrde da ima sumnjivu diplomu sa jednog „čuvenog“ beogradskog privatnog univerziteta. Navodno je nekoliko medija i pojedine NVO već uputilo po osnovu slobodnog pristupa informacijama, pitanja Ministarstvu finansija ovim povodom. Brz i precizan odgovor ministra Vukovića bi bio najbolji način da se na ove spekulacije stavi tačka.

Uz Vukovića se pominje još imena iz ekonomsko-finansijskog dijela Vlade, a pojedini idu čak toliko daleko da smatraju da Vladimir Joković nema ni „čistu“ diplomu srednje škole. A kad smo već kod sumnjivih zvanja, treba pomenuti i krajnje diskutabilan magistarski rad potpredsjednika Vlade i Mujovićevog koalicionog partnera u Podgorici Alekse Bečića.

Zbog javnosti bi bilo dobro da svi ministri objelodane stepen obrazovanja i gdje su ga stekli. U protivnom, kandidat za gradonačelnika Mujović bi mogao da pojede riječi koje je uputio Rakčeviću.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Baba Violeta
24.09.2024-08:34 08:34

I Krapović ima diplomu iz neke Bosanske kasabe. Upisao je prava u Bg, ali je brzo shvatio da je to za njega preozbiljno, onda se je prepisao u Pg, i to je izgleda teško za njega, pa dilomira u Bosni…..
A Bato Carević Milo Božović….