Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

NOVO HUŠKANJE RAZUZDANOG SALONSKOG ČETNIKA: Rajo bi da vraća kapelu na Lovćen

Nakon što je progurao apsurdnu rezoluciju o Jasenovcu i blokirao evropski put Crne Gore, četnički provokator Mandić je danas na Cetinju nastavio sa huškanjem i potpirivanjem podjela time što je na samo njemu svojstven nesojski način inicirao ideju obnavljanja Njegoševe kapele na Lovćenu.

Salonski četnički vojvoda, profesionalni Srbin broj jedan u Crnoj Gori koji obavlja funkciju predsjednika Skupštine Andrija Rajo Mandić nastoji da iskoristi ovo malo vremena što mu je ostalo na vlasti da što više Crnu Goru ugura u blato svetosavske propasti i haos podjela.

Nakon što je progurao apsurdnu rezoluciju o Jasenovcu i blokirao evropski put Crne Gore, četnički provokator Mandić je danas na Cetinju nastavio sa huškanjem i potpirivanjem podjela time što je na samo njemu svojstven nesojski način inicirao ideju obnavljanja Njegoševe kapele na Lovćenu.

“Povratak Njegoševe kapele na Lovćen po mom mišljenju bio bi i simbolički i realno veliki istorijski korak savremene Crne Gore. Bez obzira na sve naše trenutne prolazne razlike i nesporazume bio bi to ne samo znak političke zrelosti i mudrosti, nego i znak istinskog narodnog pomirenja i blagotvornog okupljanja oko onog što nas sudbinski povezuje. Uvjeren sam na dobrobit Crne Gore i svih njenih građana. To ne znači da bi bilo ko rušio Mauzolej na Lovćenu, kojeg su takođe sagradili naši preci i koji predstavlja dio naše istorije, već da bi narod Crne Gore sagradio kapelu istu onakvu kakvu je svom stricu posvetio Petar Petrović Njegoš i u njoj pohraniuli njegove svete mošti što je i bila njegova sama želja”, rekao je Mandić na svečanosti povodom dodjele Trinaestojulske nagrade u Vladinom domu na Cetinju.

Ovakve otrovne i fukarske izajve ne moraju da čude, jer se Mandićeva biografija godinama se svodila na poslušnost svim autokratskim i diktatorskim režimima u Beogradu, uz obaveznu patološku snishodljivost prema Moskvi i ruskom diktatoru Vladimiru Putinu. Postao je poznat kao Rajo Koljenica nakon što je pobjegao u podgorički restoran Kristal sa platoa ispred Skupštine 2015. godine, gdje su prethodno on i njegova klika iz sada upokojenog DF-a pokušali da izvedu prevrat ili mini-srBsku revoluciju.

Negator svega crnogorskog kojem je Beograd daleko bliži nego Crna Gora, čovjek koji nelegalnu i zločinačku podgoričku skupštinu slavi kao izraz slobode i koji ponizno radi na subverziji države u kojoj živi po nalogu beogradsko-kremaljskih centara ’’meke moći’’, ostaće upamćen kao paradigma svega podaničkog čega se Crnogorci gnušaju i stide. O njegovim nesojlucima možete čitati na OVOM LINKU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
12.07.2024-13:09 13:09

Komunisti su srusili Njegosevu kapelu izgradili Mauzolej a Mandic bi vrati Njegosevu Kapelu a da ne rusi Mauzolej,……i sta ima lose u tome .Valda je Njegos zasluzio da vrati u Kapelu na Lovcenu sto je i ostavio u Amanet.

Lovćen
12.07.2024-13:31 13:31
Reply to  xxy

Palikuća je srušio Njegosevu kapeli i podigao svoju , a za novu imate sve institucije pa probajte!

vip-tetka
12.07.2024-13:23 13:23

Ajde četnik mandiću da te vidim ako imaš M.DA da se popnes sa popovima okupatorske crkve smrdije da rusis naše ,samo te čekamo o tebe i litijase mozete ponijeti paraglajdere jer se vrćat normalno nećete

Mert
12.07.2024-13:47 13:47

Hiljadu puta ovim neznalicama treba objasniti da nije srusena, zbog mauzoleja ,Njegoseva kapela, nego zaduzbina Aleksandra KRadjordjevica.Pravu Nhegosevu kapelu su srusili Austrijanci 1915 god.Zna to koljenica , nego podmuklo manipulise, kao sve sto je do sada radio u politici, naravno neuspjesno.

DuđdevDo
12.07.2024-16:01 16:01
Reply to  Mert

Pravu kapelu ni jesu srušili Austrijanci već Aca Palikuća! Evo pto o tome kaže UčiteljMilutin Popović, savremenik: https://www.youtube.com/watch?v=h07Saaky-ZU

RIR
12.07.2024-15:21 15:21

…kakve veze ima tzv.SPC u CG sa Njegosem i Lovcenom ta crkva je na žalost dugo ekspozitura tamo Srpske crkve iz Srbije …niti su vladike časne CPC,postavljali iz Bgradske patrijašije niti je do 1918.godine bila ijedna zvala srpska van granica bivse YU…stvaranjem Aleksandrove drzave SHS i uz pomoc novca 1.5mil.franaka data je mogucnost da moze ta Srpska crkva da drži “patronat” na tom prostoru nove drzave IAKO nikad nije imala niti postavljala svestenstvo i Vladike CPC -ološ prepravlja istoriju i hoce da ta SPS /tzv.u CG/odlucuje o Njegosu iLovcenu prikrivajuci istinu da nemaju nikakve veze… to je to pomirenje koje… Pročitaj više »

Neko tamo
12.07.2024-16:00 16:00

E zato ce odgovarati funkcioneri pokreta evrope sad i

Tu partiju zabramiti a funkcionere protjerati

Neko tamo
12.07.2024-16:01 16:01

Platicete za ovo vi iz PESa

Neko tamo
12.07.2024-16:03 16:03

E to ti je kad vesti URA i PES nesto najvece zlo zadesi crnu goru

Jer ovaj covjek je bio niko i nista prije 4 god al prvo vesti ura i dritko pa pokret evropa sad koji su omogucili da ovaj covjek dodje na vlasti
Vi iz pokreta evrope sad ce tevodgovarati ako crna gora bude dio srbije

Filip
12.07.2024-16:23 16:23

A na svečano otvorenje kapele pozvati Jelenu Karleušu i onu voditeljicu s PINK TV, kao kume uz Porfirija da blagoslovi kapelu! Oni su oličenje i pravi ogledni primjer moralnog i duhovnog stanja naprednjačko – radikalske Srbije, njihovih sljedbenika Srbijanaca i regionalnih Srba! Napokon da potvrde kako su njihovo ludilo i glupost beskonačni!

RIR
12.07.2024-17:46 17:46

…e pa nije to kapela u koju je Njegos CGorski sahranjen /koju su Austroug.ostetili…/nece nikad biti kao sa “ćirilicom i latinicom” nema te sile srbijanske da ograde ponovo kapelu /a kažes da ostane Mauzolej …/Objasni kakve veze ima Njegoš sa SPC i Srbijom…sem pjesnicki favorizao mitsko-epsko velicanje srba …/jeli Šekspir ovjekovjecio Italijanski renesanske događaje pa nije Italijan …nije ni Puskin,Visocki,Rovinjski ,Mažuranic i mnogi drugi sto pisahu o CG i Crnogorcima pa nijesu Crnogorci …PA BRE daj se pameti BRE !

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
12.07.2024-21:33 21:33

Sveti Petar Cetinjski je prvo opominja onoga nepomenika što ostavi amanet o razuru Lovćena i Crne Gore, a kad ga nepomenik nije posluša onda ga je posla na ispovjest bogu. Čuvaj se druže crveni vojvodo čuvaj se Svetog Petra Cetinjskog čuvara vaskolike Crne Gore i svega crnogorskoga, još te opominje …

Necemoci
13.07.2024-08:51 08:51

Rajo znas li ti koje su zło krvolocnici Cetnicki napravili CG – palili -rusili -ubijali sve dok ih Crnogorci – Tito nijesu unistili sad oces ponovo u boj sa Crnogorcima i da rusis sve sto se zove Crnogorsko sa ovim Cetnickim pozdravom- tri prsta !