Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Nimanbegu – Beci: Zajednički raditi na realizaciji ideja

U toplom i bratskom susretu, kako je saopšteno iz gradske uprave, dotaknute su važne teme saradnje dva grada

Predsjednik opštine Ulcinj Genci Nimanbegu sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Skadru gdje ga je ugostio predsjednik Benet Beci. Oba predsjednika su u izjavama medijima visoko ocijenila sastanak i kazala da smatraju da bi sastanci ovog tipa trebalo da budu česti u Skadru i Ulcinju i da zajedničke grupe mogu da rade na realizaciji ideja koje su danas stavljene na papir.

U toplom i bratskom susretu, kako je saopšteno iz gradske uprave, dotaknute su važne teme saradnje dva grada.

“Delegacija Ulcinja danas je više nego ikad osjetila posvećenost predsjednika Beci, koji jasno ističe da Skadar treba da bude grad luka i mostova regionalne saradnje. Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti kulture, posebno kada se ima u vidu da je Skadar kolijevka kulture sa velikim umetnicima iz raznih oblasti”, naveli su iz Opštine Ulcinj u saopštenju za medije.

Navodi se da su oba predsjednika u izjavama medijima visoko ocijenila sastanak i smatraju da bi sastanci ovog tipa trebalo da budu “česti u Skadru i Ulcinju i da zajedničke grupe mogu da rade na realizaciji ideja koje su danas stavljene na papir”

Dodaje se da je na sastanku bilo reči i o realizaciji ideje plovnosti rijeke Bojane, o biciklističkim stazama na obje obale Ulcinj Skadar, a posebna tema, kažu, bila je i granični prelaz Skje-Zogaj i Šenkol-Pulaj, kao i izgradnja mosta koji će biti od velike važnosti za stanovnike Ulcinja, Velipoje, Skadra i šire.

“Dio razgovora bila je i izuzetna prilika za saradnju i ekonomski razvoj koju je otvorio međunarodni projekat Jadransko-jonskog autoputa, koji će sa četiri trake povezati jug Hrvatske sa Crnom Gorom i Skadrom”, naveli su iz ulcinjeske opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
24.07.2024-22:24 22:24

Ova prica..vodi pjesmu”velike Albanije”..pokvarenost..da CG otimaju..klero-fasisticki albanci..idite vi u vasu Albaniju..!