Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

ODGOVOR NA SPAJIĆEVU BAHATOST: Premijerski sat prekinut nakon što su poslanici DPS-a blokirali govornicu

Odgovor na bahatost i neodgovornost premijera Spajića koji je pokazao da je nedorastao funkciji koju obavlja

Premijer Milojko Spajić danas je u Skupštini trebalo da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu, ali do toga nije došlo.

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja sjednice u subotu, odlučio je da blokira održavanje premijerskog sata, tako što su poslanici najjače opozicione partije blokirali govornicu.

Opozicija je ustala sa mjesta i stala ispred govornice, i tom prilikom poručila da bi Spajić trebalo da dođe u parlament kad ga pozovu – a ne kad njemu odgovara.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić konstatovao je da su iz četvrtog ili petog puta uspjeli da organizuju dolazak Spajića u parlament.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, nakon čega je zaključio sjednicu. Kazao je da će novi premijerski sat biti zakazan za 19. jul.

Tok sjednice:

Mandić zaključio sjednicu

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić je zaključio sjednicu.

“Parlamentarna većina ima svoj iskaz u Vladi. Parlamentarna većina bira Vladu koja vodi unutrašnju ili vanjsku politiku ove zemlje. Predsjednik parlamenta je jednako predsjednik većine i opozicije. Naš iskaz je Vlada koja se nalazi sa moje desne strane. Ja sada, uvažavajući činjenicu i poštujući broj glasova koje imaju kolege iz opozicije želim da zaključim ovu sjednicu. Nastavićemo s novim premijerskim satom. Pošto želim da budem tolerantan. Ovo je bilo ovaj put. Ne želim da se ovo završi tako što ću zvati obezbjeđenje da udaljava poslanike DPS. Crna Gora podjednako poštuje parlamentarnu većinu i opoziciju. Opozicija može da utiče na odluke u Crnoj Gori”, poručio je on.

Gutić: Tražimo održavanje kolegijuma kako bi dogovorili nastavak daljeg rada

“Mi iz Bošnjačke stranke uvažavamo protest DPS i svaki vid političke borbe je na mjestu. Očigledno je da su parlamentu potrebne određene mjere, ali način na koji se danas planira završiti sjednica smatramo da nije dobar”, poručio je Damir Gutić iz BS.

Oni traže održavanje kolegijuma na koji bi dogovorili nastavak daljeg rada.

“Ukoliko DPS i dalje ostane pri tome da se premijerski sat bojkotuje vidjećemo što dalje. Svakako smatram da na kolegijum treba da se razgovara o tome”, istakao je Gutić.

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović je kazala da poslanici PES-a dozvoljavaju ponižavanje parlamenta i da svi građani danas budu poniženi.

“Samo se nadam da kolege makar pred ogledalom osjećaju stid jer u suprotnom mislim da ćemo svi imati posljedice od takvog ponašanja”, dodala je ona.

Mandić: Nećemo održati premijerski sat, moramo da uvažimo najjači opozicioni klub

Ako ne želite da se premiejrski sat danas održi – imaćemo idući kad smo dogovorili na kolegijumu – poručio je predsjednik parlamenta Andirja Mandić.

Danas, kaže, zbog najjačeg opozicionog kluba (DPS) neće održati premijerski sat. Uvažiće njihov zahtjev zbog nepoštovanja Skupštine i građana.

“Najjači opozicioni klub koji moramo da uvažimo. Održaćemo kad smo ga dogovorili. Mislim da je to 19. jula. Ako se premijer ne pojavi 19. jula. Imate dovoljno potpisa da pokrenete inicijativu za razrješenje Vlade”, istakao je Mandić.

Rekao je da je parlamentarna većina sa tim saglasna.

Opozicija ustala sa mjesta, stoje ispred govornice

Opozicija je ustala sa mjesta i stala ispred govornice. Poručuju da bi Spajić trebalo da dođe u parlament kad ga pozovu – a ne kad njemu odgovara.

Nikolić Spajiću: Što se tiče DPS danas nećete odgovarati na pitanja poslanika

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić konstatovao je da su iz četvrtog ili petog puta uspjeli da organizuju dolazak Spajića u parlament.

“On je pokazao apsolutno nepoštovanje stotina hiljada građana koji su učestvovali u izbornim procesima. Dok smo s jedne strane pokazivali državnu odgovornost i konstruktivnost podržavajući evropske zakone, mi smo s druge strane permanetno dobijali neodgovornost i nepoštovanje građana i Skupštine. Premijerski sat je odlagan četiri ili pet puta. Posljednji put se to desilo na nezabilježen način. Premijer je iz Podgorice poslao poruku da sjutra dan neće biti u parlamentu zbog navodnih obaveza u Briselu. Dan je proveo na plaži, a mi smo bili u parlamentu. Odmah nakon toga je iz Brisela stigla poruka da je Šarl Mišel odložio posjetu Crnoj Gori – to je još jedan šamar parlamentarnoj većini ali i Crnoj Gori”, podvukao je Nikolić.

Zbog ponižavanja svih ljudi u Crnoj Gori i ugrožavanja evropskog puta, kaže, neće održati premijerski sat.

“Ovo je naš protest da se konačno podvuče crta obmanama i laganju građana. Pa ćete doći drugi put kad vas parlament pozove. Što se tiče DPS vi danas nećete odgovarati na pitanja poslanika”, zaključio je Nikolić.

Konatar: Apelujem da zadržimo koliki-toliki dignitet i ubuduće sjednice održavamo kako treba

Poslanik Građanskog pokreta Ura Miloš Kontar je poručio da Skupština ispoštuje datum kad bi trebalo da se održi sjednica, a da od premijera dan pred održavanje sjednice dobijaju obavještenje da sjednica neće biti održana zbog službene posjete Briselu.

“U trenutku kad dobijamo obavještenje Spajić se nalazi u Crnoj Gori i oko 18 časova je sletio na aerodrom, a nas je obavijestio da ne može doći na premijerski sat jer je na službenom putu. Poslije toga koristi društvene mreže. Mislim da je važno da to građani znaju. Mi smo ovdje bili u subotu, kad je i trebalo da se održi premijerski sat. Apelujem na Spajića da zadržimo koliki-toliki dignitet Skupštine i Vlade i da ubuduće sjednice održavamo na način na koji treba”, poručio je Konatar.

Premijerski sat bio zakazan za subotu

Premijerski sat je bio zakazan za subotu u 11 sati, ali je Spajić, u petak veče uputio dopis Skupštini u kojem je predsjednika parlamenta Andriju Mandićaobavijestio da nije u mogućnosti da odgovara na poslanička pitanja – zbog službenog puta. Zbog toga je posebna sjednica Skupštine odložena za danas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vip-tetka
01.07.2024-15:44 15:44

A kako se IZBECIO četnik mandić podguzni sluga žvalja parizenka iz smrdije ha ha ha ni okupatorska crkva vam vise neće pomoći ,pocelo vam je od danas pa se mislite sto ste osvjezavali osvjezavali ate sad je KAPAK na sve vaše povale nema vam vise 30 kolovoza 3,14 3,14