Ponedjeljak, 1 Jula, 2024
Rubrika:

Nastaviti sa podrškom u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu

Na sastanku je zaključeno da će Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima nastaviti da podržava aktivnosti udruženja, a u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu

Upravu za saradnju sa dijasporom–iseljenicima juče je posjetio predstavnik crnogorske zajednice – zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi  Kosova Lazar Radulović, kojeg je primio v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Erduan Demić. Na sastanku je zaključeno da će Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima nastaviti da podržava aktivnosti udruženja, a u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu.

Istaknuvši da je upoznat sa radom crnogorskih udruženja na Kosovu, iz Uprave su naveli da Demić je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i projektima koje realizuju.

Glavna tema ovog sastanka, kako je saopšteno, je predstojeći popis stanovništva na Kosovu, koji počinje 1. aprila ove godine.

Navodi se da Radulović je naglasio važnost popisa, smatrajući da će isti odrediti budući položaj crnogorske zajednice u Kosovo.

‘’To je pitanje svih pitanja’’, kazao je on.

V.d. direktora Uprave Demić je informisao Radulovića o popisu stanovništva koji je krajem 2023. godine održan u Crnoj Gori.

”Popis u Crnoj Gori protekao je bez problema, zahvaljujući novoj Vladi Crne Gore na čelu sa Spajićem. Vlada je uvela kontrolne mehanizme koji predstavljaju novitet u popisnom procesu’’, zaključio je Demić.

Na sastanku je zaključeno da će Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima nastaviti da podržava aktivnosti udruženja, a u cilju poboljšanja položaja crnogorske zajednice na Kosovu, posebno u dijelu koji se odnosi na očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta, jedan je od zaključaka susreta.

Iz Uprave su kazali da uz konsturuktivan razgovor razmijenjene su brojne ideje o modalitetima za poboljšanje saradnje.

Sastanku je prisustvovao i Samostalni savjetnik i u Upravi Zoran Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve