Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Mugoša podnio amandmane na Deklaraciju POSP-a

Mugoša, koji je član POSP-a, podnio je amandman da se u dijelu Deklaracije koji se bavi izborima doda da Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje ukazuje na potrebu adekvatne saradnje izmedju država po pitanju problematike državljanstava i prebivališta, zbog potencijalnog postojanja tzv. duplih birača

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i šef poslaničkog kluba te partije u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša podnio je amandmane na Predlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koje treba da budu usvojene u četvrtak na sastanku POSP-a u Strasburu.

Mugoša, koji je član POSP-a, podnio je amandman da se u dijelu Deklaracije koji se bavi izborima doda da Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje ukazuje na potrebu adekvatne saradnje izmedju država po pitanju problematike državljanstava i prebivališta, zbog potencijalnog postojanja tzv. duplih birača.

Takođe, kako je saopšteno iz SD-a, u dijelu Deklaracije koja govori o popisu Mugoša predlaže da se navede da je u cilju uspješnog završetka procesa potpisa potrebno da konačni podaci popisa budu “potvrđeni kao relevantni od strane vlasti, opozicije i Savjeta manje brojnih naroda”.

Iz SD-a su naveli da Mugoša u dijelu Deklaracije koji se odnosi na važnost zaštite i promocije prava LGBTIQ+ osoba, predlaže da se Vlada i Skupština pozovu na inteziviranje aktivnosti po pitanju usklađivanja relevantnog zakonodavstva neophodnog za adekvatno sprovođenje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, jer je, kako je kazao, “ostao značajan broj propisa koje treba izmijeniti i usvojiti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.03.2024-18:32 18:32

Glavno je da ima jedno crnogorsko drzavljanstvo..da postuje Ustav drzave CG…prebaviliste je komlikovano..ima crnogoraca koji studiraju u EU..a neki i rade za bolji zivot njihove djece..Mora se paziti…u CG ima ih puno sa srbijanskim i crnogorsko drzavljanstvom..a zive u CG..kod nas i izmedju nas..
Pogledajte placajuli porez…??Treba uvesti zakon..ko ima 2 drzavljanstva a to precuti..ceka ga zatvor..od 5 godina..najbolje bi bilo platiti anonimne spijune..i izvrsiti raciju..

dragan
13.03.2024-18:46 18:46

Svaka cast Gospodine. Respekt.