Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Mugoša: Obesmišljen i ministarski sat, većina odbila da prije rekonstrukcije završimo ispitivanje ministra pravde

''Mi smo to definisali kao politički kukavičluk kao i još jednu jeftinu demonstraciju sile od strane većine'', naveo je Mugoša

Odluku da sjutra, mimo Poslovnika, sjednica Skupštine počne u 11 časova donijela je većina na Kolegijumu, naveo je poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

“Opozicija (DPS, URA, SD, HGI i Posebni klub) nije sa tim bila saglasna jer je neprimjereno da sjednica sjutra počinje u 11h, a materijal (predlog premijera) još nije stigao u skupštinsku proceduru. Naravno, niko se nije bunio da predlog promjene strukture Vlade bude na dnevnom redu ali shodno poslovničkoj i Ustavnoj proceduri”, napisao je Mugoša na mreži X.

Sa druge strane, dodaje, obesmišljen je još jedan mehanizam kontrolne uloge opozicije, koji joj je garantovan Poslovnikom a to je ministarski sat.

“Jer je većina odbila naš predlog da sjutra ujutro završimo ispitivanje ministra pravde a onda nastavimo sa rekonstrukcijom, proširenjem Vlade. Mi smo to definisali kao politički kukavičluk kao i još jednu jeftinu demonstraciju sile od strane većine…”, naveo je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve