Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Mugoša: IBAR veoma važan, suštinski izazovi nas tek čekaju

Mugoša ukazuje da ono što nas i dalje od sjutra čeka i što dominantno opterećuje većinski dio Crne Gore su, prema njegovim riječima, suštinski, odnosno sistemski problemi u obrazovanju, zdravstvu, kulturi, socijali, ekonomiji i dr

Dobijanje pozitivnog IBAR-a je veoma važna ali svakako ne i istorijska stvar, jer je u pitanju usputna stanica na EU putu odnosno ispunjavanje privremenih mjerila, i ostvarenju ovog evropskog zadatka smo svi dali adekvatan doprinos, ocijenio je  predsjednik poslaničkog kluba SD-a Boris Mugoša.

Mugoša ukazuje da su najkompleksniji politički izazov bila imenovanja u pravosuđu kojima su kako on navodi “poslanici SD-a i opozicije dali ključni doprinos, jer da njihovih glasova nije bilo ne bi bila izglasana navedena imenovanja i ne bi dobili pozitivan IBAR”.

Potpredsjednik SD-a ističe da su istorijske stvari u novijoj crnogorskoj istoriji obnova državne nezavisnosti, otvaranje pregovora sa EU i članstvo u NATO, a svakako će, prema njegovim riječima, istorijska stvar biti i članstvo u EU za koje vjeruje da će se desiti za par godina.

Navodi da će postizanju tog cilja “SD nastaviti da daje maksimalan doprinos”.

Međutim, Mugoša ukazuje da ono što nas i dalje od sjutra čeka i što dominantno opterećuje većinski dio Crne Gore su, prema njegovim riječima, suštinski, odnosno sistemski problemi u obrazovanju, zdravstvu, kulturi, socijali, ekonomiji i dr.

“I to nam IBAR neće riješiti… To mi moramo riješiti! Zato nakon današnjih (ne)iskrenih osmijeha, političkog marketinga i oduševljenja, tapšanja po ramenu, medalja za zasluge, slavlja i sl. sjutra se ipak trebamo posvetiti rješavanju navedenih strukturnih problema ali i jačanju temeljnih vrijednosti progresivne i emancipovane Crne Gore koje dobrano i kontinuirano blijede a to je njen gradjanski, sekularni i antifašistički karakter”, naveo je Mugoša.

U EU, smatra on, Crna Gora “može i mora ući samo kao samosvjesna država sa kvalitetnim sadržajem a ne nikako bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve