Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

Ministarstvo odbrane demantuje ministra BiH: Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore

''Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore'', tvrde iz crnogorsko MO

Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane reagujući na izjavu Zukana Heleza, ministra odbrane Bosne i Hercegovine u emisiji ”Face to Face” novinara i autora Senada Hadžifejzovića emitovanoj 29. marta ove godine, u kojoj je rekao da će se dronovi koji se upravo proizvode u fabrikama u BiH ispitivati na poligonu u Crnoj Gore i da u Crnoj Gori postoji poligon za to.

“Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usaglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore.”, tvrde iz crnogorsko MO na čijem čelu je Dragan Krapović.

Ističu da se svi oblici saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih  aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju i usklađuju kroz planove bilateralne saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve