Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Milović: BIA snimila Spajića da ulazi u vilu kralja kriptovaluta Do Kvona u Beogradu

''Ja mislim da je taj čovjek otet, to nije Milojko Spajić kojeg sam ja poznavao. Njega je neko ucijenio. Neko je uspio da u kratkom roku zamijeni Spajića. On je bio u Njemačkoj i Francuskoj, prijavio je da će biti tri-četiri dana, a bio je po 10-15, bojim se da je tu neko nešto radio. Neka institucije rade svoj posao, materijala ima koliko hoćete'', poručio je Milović.

Premijer Milojko Spajić je krio mnoge stvari od Pokreta Evropa sad PES i to radi i danas. Spajić je izdao ljude koji su ga podržavali, tvrdi nosilac Podgoričke liste i bivši ministar pravde Andrej Milović. On tvrdi i da je Bezbjednosna informativna agencija (BIA) Srbije snimila Spajića, 2022. godine, da ulazi u vilu “kralja kriptovaluta” Do Kvona u Beogradu.

Na predstavljaju Podgoričke liste koju će predvoditi na lokalnim izborima u Podgorici, Milović je rekao da je on “izvorni PES”. Na pitanje zašto je ćutao na navodno finansiranje Džorža Kotrela PES-a, Milović je kazao da u toj partiji “ne znaju” šta premijer i njen lider Milojko Spajić “radi jer on krije stvari od njih”.

“Mnogi me pitaju zašto sam ćutao do sada. PES ne zna šta Spajić radi. Mnoge stvari je krio i danas ih krije. Sam je stvorio mnogo neprijatelja u samoj partiji. On je izdao mene, PES i ljude koji su ga podržavali. Nisam ja izdao njega. On je od PES-a napravio privezak partiju Andrije Mandića. On je privezak Andrije Mandića. Da sam htio da budem ćutolog mogao sam da i sada budem ministar. Zato sam smijenjen. Crna Gora je skrenula zbog njegovih usko partijskih interesa. Treba da pokušamo da damo građanima alternativu. On je pobjegao od duela u parlamentu. Zaštitio ga je Mandić”, kazao je Milović.

Upitan da prokomenteriše Kotrela, odnosno činjenicu da su mediji podsjetili da je demantovao GP URA u njegovu umiješanost, Milović je kazao da su se u predsedničkoj kampanji u PES-u “vrzmali neki Britanci”, ali da ne zna ko su. Rekao je i da je “skoro saznao” za umiješanost Kotrela, i da tada nije znao.

Kad je u pitanju afera “Do Kvon”, on tvrdi da je branio Spajića te da je afera namještena. Sa druge strane, Milović je kazao da je BIA snimila Spajića da ulazi u Kvonovu vilu.

On kaže da svakim danom sklopi puzlu, s kim se sastajao, sa kim je bio na jahti.

“Istina treba da se zna. Građani treba da shvate ko je on. Tamo gdje je trebalo da kažem ponešto rekao sam. Pobijedili smo DPS a ne da ne pobijedimo Spajića i Vasilija Čarapića“, dodao je Milović.

Prema njegovim riječima PES plaća 5000 eura poznatog anketara, “a mi se ne bavimo anketama”.

“Ne postoji bolja anketa nego kada se zatvore birališta. PES samostalno nema preko deset odsto. Neka se zapitaju zašto je tako i neka zapitaju svog lidera. Vidjeli ste da ćemo nekakvim formulama stizati do Prizrena. Ja mislim da je taj čovjek otet, to nije Milojko Spajić kojeg sam ja poznavao. Njega je neko ucijenio. Neko je uspio da u kratkom roku zamijeni Spajića. On je bio u Njemačkoj i Francuskoj, prijavio je da će biti tri-četiri dana, a bio je po 10-15, bojim se da je tu neko nešto radio. Neka institucije rade svoj posao, materijala ima koliko hoćete”, poručio je Milović.

Milović tvrdi da Kotrela nije upoznao niti je sa njim bio u kontaktu.

“Ja sam Spajića branio za ono što sam znao da nije kriv ili sam vjerovao da nije kriv. Afera Do Kvon je namještena. Branio sam ga i za državljanstvo. Branio sam PES kao kolektiv i kao ideju. Određene stvari nisam znao”, rekao je Milović.

Andrej Milović navodi da su mu ljudi iz PES-a rekli da kad je Spajić njega prodao sve će prodati.

“To je uradio i ministru vanjskih poslova, energetike, saobraćaja i pomorstva. On i njegov šef kabineta će biti škart. Njima predstoji kada padnu s vlasti mala noćna muzika. Ja ne mogu da slomim kičmu Spajiću jer je on nema”, istakao je Milović.

O hapšenju Dragana Vidakovića

Dragan Vidaković je opozicioni aktivista iz Srbije koji je uhapšen 6. novembra prošle godine na ulazu u našu zemlju.

Potjernicu za njim je raspisala beogradska kancelarija Interpola zbog izdržavanje šestomjesečne kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena u pokušaju.

Nedavno su nadležni organi Crne Gore saopštili da će on biti izručen Srbiji, a sumnjiči se da je objavom na Twitteru ugrozio bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

O formiranju partije

“Za sada je fokus na Podgorici. Vlada treba da padne u Podgorici i to će se desiti. 29. septembra će slaviti Podgorica i Crna Gora. Kako su radili tako će i dočekati”, zaključio je Milatović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve