Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milović poručio Spajiću: Dođite u Skupštinu da svedemo račune, u najkraćem roku predložite moje razrješenje

''Spajiću želim da vam pomognem i pozovem vas da prekinemo ovo mrcvarenje. Stegnite petlju i uputite predlog da me Skupština razrijesi kao ministra pravde'', poručuje Milović.

Ministara pravde Andrej Milović održao je danas vanrednu konferenciju zamedije sa koje je pozvao predsjednika Vlade Milojka Spajića da predloži njegovu smjenu i ”da svedu račune, da prekinu mrcvarenje”.

Milović je podsjetio da je Evropska komisija dala zeleno svijetlo za IBAR i preporučila savjetu EU da je Crna Gora ispunila privremena mjerila.

”Od 12, 9 IBAR zakona je pripremilo Minstarstvo pravde. Od kada sam stupio na dužnost ministra pravde, trpim medijske i političke udare. Ta i takva agenda širenja neistina i već oprobana metoda blaćenja ljudi, navodne kriminalizacije i diskreditacije, kreirana je i uvezena da se pošto – poto sruši ministar pravde kao jednog od najodgovornijeg subjekta za dobijanje IBAR-a i deblokiranja poglavlja 23. Na žalosti ili sreću, nijesam bio pošteđen ni od jednog broja ljudi iz PES-a, kojem sam pripadao”, kazao je Milović na vanrednoj konferenciji za medije.

Kazao je da se nosio sa tim dok se odnosilo samo na njega i njegovu poziciju.

“Međutim od nedavno posljedice toga osjećaju i moji saradnici i zaposleni. Tome smo, svjedočili u četvrtak kada je inicirano tijesnom većinom Vlade da se meni kao ministru zabrani da obrazlažemo predloge zakona”, rekao je Milović.

Premijer Spajić i njegov šef kabineta teško da znaju više o ovim zakonima više od naziva a odlučili su da nelegitimno udalje ministra, ocjenjuje Milović.

“To je jasan uvod u ono što žele da urade, da me zamijene taster ministrom”, ističe Milović.

Ćutao je, kaže, na isključenje iz PES-a, ali ”sada kada je IBAR ostvaren više ne želi da ćuti”.

“Došlo je vrijeme da Spajić i ja svedemo račune prije nego li njegovo toksično okruženje povuče sve ka ponoru”, ističe Milović.

Spajiću poručuje da mu “staje na političku crtu” kako bi ovo dobilo demokratski epilog.

”Predsjedniče Vlade, godospodine Spajiću, želim da Vam pomognem i pozovem Vas da prekinemo političko mrcvarenje. Stisnite petlju i u najkraćem roku uputite predlog Skupštini da me razriješi funkcije ministra pravde koji je predano radio na dobijanje IBAR-a, deblokiranja poglavlja 23, a Vas često branio kada drugi nijesu htjeli ni smjeli. Spajiću, stajem Vam na političku crtu kako bi sve ovo konačno dobilo demokratski epilog. Zato Spajiću, prekinite ovu farsu koju kreirate sa Vašim šefom kabineta. Predložite moje razrješenje i dođite u Skupštinu da Vi i ja javnosti predočimo račune, a imaćemo šta da kažemo, makar ja”, kazao je Milović.

Sta će reći plenum, vidjećemo, dodaje minsitar. Poziva Spajića da, kako kaže, prekini više ovu farsu.

“Imaćemo što da kažemo, pogotovo ja. Vrijeme istine je tu i ono je pred nama”, zaključio je Milović.

Vlada je prošle sedmice donijela odluku da umjesto ministra pravde Andreja Milovića potpredsjednik Vlade Momo Koprivica bude zastupnik u Skupštini kada se raspravljalo o IBAR zakonima u ime predlagača zakona. Tada je iz Vlade saopšteno da se Milović oglušio o uputstvu koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade. Milović je nakon ove odluke kazao da kao resorni ministar nije dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dugousko
10.06.2024-11:54 11:54

Nikad boljeg skolovanijeg necemo imati od velikog gospodina MILOVICA ZA SVE NARODE CG zaboravili ste predhodne nacionaliste soviniste koji su psihicko poremeceno mrzeli sve sto je CRNOGORSKO !!!!!

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
10.06.2024-12:15 12:15

Možda sad svataš zašto je Milo cijelo vrijeme kriminalizovan i napadan i to od istih medija, političara i NVOa kao i ti. Niko nije savršen i lako mu je manu nać ali treba sabrat pozitivno i negativno pa izvagati. Miloviću nijesi ti samo na udaru već svi koji i mrvicu uradiše za interes Crne Gore. Treba sve korijene i korjenčiće koji hrane stablo Crne Gore pokidati pa će se samo stablo osušiti. Nedorečen si i ako ne kažeš koji ministri i partije su te napadali na vladi ostaćeš sam ka brabonjak na ćedilu…

vip-tetka
10.06.2024-15:03 15:03

Litijaš spajić i polušnok mandića i žvalja iz smrdije ,nema m.da da da ostavku 3,14 3,14 Bravo MIloviću