Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Milojkovi poštanski sandučići i kante za reciklažu

Dok prośečan stanovnik Njujorka baca letke u kojima ga obavještavaju o sniženju cijena korejskog roštilja, Spajić misli da je genijalna ideja da u naše poštanske sandučiće ubaci političku filozofiju u formi reklame za fast food. Jer, naravno, najbrži put do srca glasača je kroz stomak... ili sanduče, šta god prvo dođe na red.

Crnogorska dijaspora iz Sjedinjenih Američkih Država oglasila se saopštenjem povodom tekuće kampanje za izbore u Podgorici.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Dok prośečan Amerikanac iz svojih poštanskih sandučića rutinski baca letke za pice, bureke i drugu brzu hranu direktno u smeće – jer, zaboga, ne možeš ulećeti u 21. vijek bez dobre doze otpada – Milojko Spajić odlučio je da Crnogorce vodi istim putem. Kako? Tako što nam podvaljuje izborne letke koji izgledaju kao da su izašli iz nekog trećerazrednog fast food restorana u predgrađu Njujorka.

U Americi ti leci služe još i za to da psa naučiš đe treba piškiti. Ali kod nas, Spajić ih predstavlja kao svetinju – nešto što moramo uzeti za ozbiljno.

Jer, zaboga, ako ti se na picinom letku nudi politička budućnost, zašto bi trebali da se bunimo?

Danas, svi Crnogorci su postali neplaćeni sakupljači smeća. Jer što drugo možeš s tim lektiranim ‘političkim’ otpadom? Svi smo dobili tu kovertu, savršeno dizajniranu da ide pravo u – pogodili ste – smeće. Možda se i Spajić inspirisao američkom poštom, koja nam, u nedostatku boljih ideja, stalno puni sandučiće reklamama za picerije, koje nikada ne pośećujemo.

Poruka narodu Crne Gore: “Glasaš li Spajića, spremaj se za karijeru u industriji reciklaže”.

Crnogorska pošta danas doživljava preporod. Nema više dostave računa ili pisama – sada se ekskluzivno bavimo distribucijom političkih letaka Spajićevog PES-a. Svi građani ih dobijaju na dnevnoj bazi i ne mogu se odbraniti od toga. Oprez: ako ih bacite u smeće, možete ih slučajno pomiješati s promotivnim materijalima iz lokalne picerije i to nije dobro.

Dok prośečan stanovnik Njujorka baca letke u kojima ga obavještavaju o sniženju cijena korejskog roštilja, Spajić misli da je genijalna ideja da u naše poštanske sandučiće ubaci političku filozofiju u formi reklame za fast food. Jer, naravno, najbrži put do srca glasača je kroz stomak… ili sanduče, šta god prvo dođe na red.

Na kraju, postavlja se jedno jednostavno pitanje: ako Spajić ovako dobro kopira fast food letke, da li nam śutra slijedi i dostava pice uz glasanje? Ili ćemo možda uz svaku narudžbu pice dobiti gratis Spajićevu brošuru političke ponude… jer, realno, ko uopšte više čita to smeće?

Crnogorci, pripremite svoje kese za reciklažu – dolazi sezona političkog otpada!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve