Srijeda, 3 Jula, 2024
Rubrika:

Milatoviću uručena medalja i titula počasnog člana Međunarodne akademije ”Mihai Eminescu”

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Milatović je članovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova posjeta ima veliki značaj za unaprjeđenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države

Predsjedniku Jakovu Milatoviću je uručena medalja “Mihai Eminescu” za zasluge u nacionalnoj i svjetskoj kulturnoj djelatnosti i je titula počasnog člana Međunarodne akademije „Mihai Eminescu“ – saopšteno je iz njegovog kabineta nakon što je primio rumunsku delegaciju na čelu sa gradonačelnicom Krajove Lijom Olgucom Vasilesku i predsjednikom regiona Dolj Kosminom Vasileom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Milatović je članovima rumunske privredne delegacije zahvalio na odlikovanju, istakavši da ova posjeta ima veliki značaj za unaprjeđenje bilateralne ekonomske saradnje dvije države.

Foto: Kabinet predsjednika

”Dodao je da je posjeta potvrda odličnih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Rumunije, te da otvara mogućnosti za snaženje investicione aktivnosti, posebno u sektorima turizma, energatike i industrije. Ukazao je i na dosadašnji značaj podrške Rumunije našem evropskom putu, dodajući da očekuje da će ona i u narednom periodu biti nastavljena. Predstavnici rumunske privrede su izrazili zadovoljstvo susretom sa Predsjednikom, ocijenivši da današnji sastanak doprinosi daljem snaženju međudržavnih političkih i kulturnih veza Crne Gore i Rumunije”, kazali su u kabinetu Milatovića.

Današnji sastanak je uslijedio nakon uspješne zvanične posjete predsjednika Milatovića Rumuniji sredinom marta ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve