Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović: Vraćanje mandata građanima Podgorice častan i ispravan način razrješenja političke krize

''U demokratiji niko ne bi trebalo da se plaši izbora jer plašiti se izbora znači plašiti se suda građana o vašem dosadašnjem radu. Ko je radio dobro- biće nagrađen od strane građana. Ko je radio loše- biće kažnjen od tih istih građana''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović smatra da je dobro što je juče razriješena, kako je istakao, jedna evidentna politička kriza koja je postojala u Glavnom gradu.

“Ona je razriješena tako što je mandat vraćen građanima Podgorice. Mislim da je to jedan častan i ispravan način razrješenja političke krize koja već dugo traje”, navodi Milatović u izjavi dostavljenoj medijima.

Podsjeća da je politička kriza postojala i prije raskola u Pokretu Evropa sad.

“Već duži vremenski period Glavni grad nije mogao da izabere drugog zamjenika gradonačelnice Podgorice. Došlo je do prekompozicije u skoro svim parlamentarnim subjektima dosadašnje parlamentarne većine. Vraćanje mandata građanima jedan je častan i ispravan izlaz iz ove političke krize, koja je takođe uticala na dobro funkcionisanje i brojnih gradskih službi, a sve nauštrb kvaliteta života građana i građanki u Glavnom gradu. U demokratiji niko ne bi trebalo da se plaši izbora jer plašiti se izbora znači plašiti se suda građana o vašem dosadašnjem radu. Ko je radio dobro- biće nagrađen od strane građana. Ko je radio loše- biće kažnjen od tih istih građana”, navodi Milatović.

Građani će, ističe, u narednom periodu imati jasan izbor.

“Na jednoj strani nacionalističko- populistički blok oličen u sadašnjoj Vladi, koja je nastala kao rezultat trulih kompromisa i političke trgovine sitnih partijskih interesa, i čiji su akteri u prethodnom periodu pokazali djelovanje suprotno državnim interesima. Takođe, i blok oko i dalje nereformisane Demokratske partije socijalista. A na drugoj strani će se iskristalisati građanski blok, blok centra, blok pristojne Crne Gore koju podržava najveći broj naših građana”, zaključio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tako_je
25.07.2024-15:20 15:20

Tako je Preśedniče!
Čuvaj nam Crnu Goru od pogane fukare srbo-nacističke!
Ako nju izgubimo, svi smo sve izgubili!

RIR
25.07.2024-16:09 16:09

…kod ovoga mi jos nije nista jasno…!?
Mozda treba jos da putuje ,susrijece se sa drzavnicima da vidi da je “bolesno” biti protiv dobra drzave u kojoj zivi a kamoli da je njen predśednik…sreo se sa dosta njih na kratko ali ne vjerujem da je iko predstavljao svoju drzavu a da je mrzi …to moze samo Mandic i druzina pri tom misleci da oni neznaju sa kime imaju susret
…mozda je nas nesto naucio-slijedi “rasplet”