Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović – Siljanovska Davkova: Evropska budućnost i regionalna stabilnost predstavljaju zajednički cilj dvije države

Milatović je istakao da snažno savezništvo u okviru NATO saveza, kao i zajednička evropska budućnost dvije države, predstavlja osnov za dalje jačanje bilataralnih odnosa u oblastima od obostranog interesa

Predsjednik države Jakov Milatović sastao se sa predsjednicom Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom. Tokom sastanka, konstatovani su odlični i prijateljski odnosi između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji su utemeljeni na međusobnom razumijevanju i povjerenju naših naroda.

Milatović je istakao da snažno savezništvo u okviru NATO saveza, kao i zajednička evropska budućnost dvije države, predstavlja osnov za dalje jačanje bilataralnih odnosa u oblastima od obostranog interesa.

“Predsjednica Sjeverne Makedonije je pohvalila napredak naše zemlje na evropskom putu, istakavši da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer koji Sjeverna Makedonija treba da slijedi.

Predsjednik Milatović je naglasio da je Crna Gora posvećena dobrosusjedskoj saradnji, kao jednom od ključnih prioriteta naše vanjske politike, dodajući da mir, stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana mora biti zajednički cilj, kojem svi regionalni akteri moraju zajednički doprinositi. Takođe, na sastanku je obostrano izražen interes za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i turizma”, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Na kraju, predsjednik države je predsjednici Sjeverne Makedonije čestitao stupanje na dužnost i kazao da se nada da će odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije biti ojačani za vrijeme njenog mandata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve