Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović se pravda: Nije bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori

Crnogorska crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza koja postoji među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kada uz Božiju pomoć ostvare autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru, rekao je Georgije, a objavio je juče portal orthodoxtimes.com

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović demantuje navode da je tokom sastanka sa poglavarom Kiparske pravoslavne crkve arhiepiskopom Georgijem, bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori.

„Crnogorska crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza koja postoji među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kada uz Božiju pomoć ostvare autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru“, rekao je Georgije, a objavio je juče portal orthodoxtimes.com.

Tu informaciju objavio je i portal https://www.philenews.com/politiki/article/1477342/me-ton-proedro-mavrovouniou-sinantithike-o-archiepiskopos-kiprou/

Međutim iz Kabineta Milatovića te tvrdnje demantuju.

“Tokom susreta sa poglavarom kiparske pravoslavne crkve predsjednik Milatović je upoznat sa istorijatom ove crkve, njenim trenutnim ustrojstvom, kao i značajnom ulogom koju ova Crkva ima u društveno-političkom životu Kipra. Takođe, na sastanku su razmijenjena mišljenja i o izazovima sa kojima se svijet danas susrijeće”, kazali su iz Kabineta Milatovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve