Petak, 27 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović primio akreditivna pisma ambasadora Jordana i Čilea, potvrđeni prijateljski odnosi sa Crnom Gorom

Kako je saopšteno, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan Zuhaira Ensoura i ambasadora Republike Čile Kristijana Rodriga Antonia Donosa Malufa.

Kako je saopšteno, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije.

“Tokom sastanaka sa ambasadorom Kraljevine Jordan, potvrđeni su prijateljski odnosi Crne Gore i Jordana, uz uvjerenje da će dijaloga na najvišem nivou biti ojačan u narednom periodu”, saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću Predsjednika.

Ambasador Jordana prenio je Milatoviću poziv Jordanskog kralja Abdulaha II da učini zvaničnu posjetu toj zemlji, što bi bio dodatan impuls snaženju međudržavnih odnosa.

“Sagovornici su istakli važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa, a poseban dio razgovora bio je posvećen jačanju saradnje u oblasti ekonomije, turizma i saobraćaja”, kazali su u saopštenju.

U razgovoru sa ambasadorom Čilea, konstatovani su odlični i prijateljski međudržavni odnosi, te istaknuta potreba za daljim intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem nivou.

U tom smislu, Milatović je naveo da povezivanje sa potomcima crnogorskih iseljenika u Čileu predstavlja važan potencijal za razvoj bilateralne saradnje.

Uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Milatović je ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora 2028. godine postane 28. članica Evropskeunije, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusjedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

Foto: Kancelarija za odnose sa javnošću Predsjednika
Foto: Kancelarija za odnose sa javnošću Predsjednika

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve