Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović: Odluka Vrhovnog suda nezapamćena zloupotreba i klasičan primjer zloupotrebe službenog položaja

''Više je nego jasno da sud nije donio pravnu već političku odluku te da su se i djelovi crnogorskog sudstva uključili u progon bivših državnih funkcionera kako bi davali vještačko disanje aktuelnoj parlamentarnoj većini i Vladi'', ocijenila je Milatović

Odluka Vrhovnog suda o produženju pritvora Zoranu Lazoviću koju su donijele sudije Vesna Vučković, Ana Vuković i Marijana Pavićević nezapamćena je zloupotreba službenog položaja koja je očigledno politički motivisana, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, Sonja Milatović. 

Kako je navela, kako drugo objasniti činjenicu da su sudije Vrhovnog suda u obrazloženju odluke navodile činjenice koje nijesu navedene ni u prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, kao i činjenice koje se grubo kose sa stvarnim događajima.

“Više je nego jasno da sud nije donio pravnu već političku odluku te da su se i djelovi crnogorskog sudstva uključili u progon bivših državnih funkcionera kako bi davali vještačko disanje aktuelnoj parlamentarnoj većini i Vladi”, ocijenila je Milatović.

Prema njenim riječima, kada se tome doda činjenica da je jedan od lidera DF-a potvrdio da je VDT Milorad Marković izabran u Vladi, a ne u Skupštini više je nego jasno da je pravosuđe izgubilo samostalnost i postalo batina u rukama za obračun sa političkim neistomišljenicima.

Demokratska partija socijalista, ističe ona, podstiče državne organe da ispitaju sve navode o bilo kom krivičnom djelu i u odnosu na bilo kog učinioca počevši od nas samih i naših porodica.

“To, međutim, mora biti učinjeno u pravičnom, a ne političkom postupku, u skladu sa Ustavom i zakonima. Nećemo ostati nijemi na očigledne zloupotrebe koje vrše djelovi tužilaštva i sudstva i borićemo se svom snagom da pravosuđe ponovo bude samostalno, nezavisno i nepristrasno a da sudije i tužioci odluke donose ne po očekivanjima onoga ko je na vlasti nego po onome što su pozitivnopravni propisi”, zaključila je poslanica DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
22.07.2024-22:37 22:37

Kod nas vlada totalna anarhija..kao u vrijeme Hitlerove Njemacke..Boze me sacuvaj!