Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović: Ne slažem se sa smjenom Lazarevića, nema konsenzusa oko izbora novog načelnika Generalštaba

Milatović je naglasio da ne postoji konsenzus oko izbora novog načelnika Generalštaba  Vojske Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je danas da nije saglasan sa odlukom da načelnik Generalštaba general Zoran Lazarević bude smijenjen. On je naglasio da ne postoji konsenzus oko izbora novog načelnika Generalštaba  Vojske Crne Gore. Smjenu Lazarevića predložio je ministar odbrane Dragan Krapović.

Odgovarajući na pitanje kad će zakazati sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost jer načelnik Generalštaba može biti smijenjen tek nakon što odluka bude usvojena na Savjetu Milatović je kazao da se sa tom odlukom ne slaže.

“Ja se sa tom odlukom ne slažem. Ministar odbrane Dragan Krapović nije predsjednik države. Ovo je poolitizacija Vojske. Dok ja predsjedavam Savjetom, znaće se red i poštovaće se pravila”, rekao je Milatović na današnjoj konferenciji za novinare.

On je kazao da je Savjet za odbranu i bezbjednost bio prije deset dana, te da je prije toga nije mogao sazvati pola godine.

“Ne postoji konsenzus oko narednog prvog čovjeka Generalštaba, a treba da smijeni postojećeg. Zanima ih samo kadriradnje nekih njihovih funkcionera. Kada sam postavio pitanje zašto bi smijenili načelnik Generalštaba, rekli su mi da je čovjek od 57 godina star. U isto vrijeme spremaju izmjene zakona prema kojima će vojnici služiti do 60 godine“, istakao je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve