Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Milatović: Mandić kršenjem Zakon o državnim nagradama kompletirao bruku oko ovogodišnje trinaestojulske nagrade

Da ova nakaradna vlast u kontinuitetu povrjeđuje Ustav, koji garantuje vladavinu prava, i krši zakone države Crne Gore, u prilog govori i situacija u vezi sa dodjelom Trinaestojulske nagrade, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović

Da ova nakaradna vlast u kontinuitetu povrjeđuje Ustav, koji garantuje vladavinu prava, i krši zakone države Crne Gore, u prilog govori i situacija u vezi sa dodjelom Trinaestojulske nagrade, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

“Pored toga što je izbor ovogodišnjih dobitnika Trinaestojulske nagrade skandalozan, jer se radi o pojedincima koji doprinose razvoju i afirmaciji velikosrpskog nacionalizma, a ne Crne Gore, na red je došlo i očigledno kršenje Zakona o državnim nagradama, koji u članu 21 jasno propisuje način i mjesto dodjele ovog prestižnog priznanja”, navela je poslanica u reagovanju.

Dakle, prema njenim riječima, nagradom koja nosi naziv po jednom od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije, koji je simbol slobodarstva i antifašizma, crnogorskog prkosa i ponosa, danas se mogu pohvaliti oni koji, kaže, “nijesu željeli nezavisnu Crnu Goru, oni koji je ni danas ne priznaju, oni koji ne poštuju zastavu, grb i himnu i nipodaštavaju crnogorski jezik”.

“N’o Andriji Mandiću ni to nije dovoljno u njegovoj bespoštednoj borbi za nestanak nezavisne i građanske Crne Gore, pa je odlučio, da kršeći Zakon o državnim nagradama, nagradu dodijeli u prijestonom Cetinju, uz očiglednu namjeru da još jednom besramno pokuša da ponizi Crnogorce. Podsjećamo četničkog vojvodu Andriju Mandića da je Skupština, kojom, na nesreću ove zemlje, on predsjedava, najviši dom u Crnoj Gori, koji donosi zakone i da je on sa pozicije koju, nažalost, pokriva, dužan da iste bespogovorno poštuje”, dodala je Milatović.

Zaključno, Mandiću ima nas, kaže ona, koji “ne patimo od amnezije, pa pamtimo sve Vaše sramotne izjave na račun Cetinja”.

“Kad god ste pokušali da ponizite Prijestonicu Crne Gore, Crnogorce i Crnogorke, Vi ste bili taj koji je na kraju bio jedini ponižen. Znamo da Vas boli, jer je Cetinje bilo i biće posljednja linija odbrane crnogorskog identiteta. I boljeće Vas – zanavijek”, zaključila je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
12.07.2024-03:05 03:05

I tako Cetinjanima daje i hrabrost što svakodnevno udišu bazde popova otrcana srpstva iz Cetinjskog Manastira i 13 Jula klanjaje četničkim vođama.